Home Ruimte Wat is de beste beveiliging voor je huis?

Wat is de beste beveiliging voor je huis?

Door bouwsuper

Hoe houd jij inbrekers momenteel buiten de deur? Voor veel woningbezitters blijkt het behoorlijk lastig te zijn om hun woning op de juiste wijze te beveiligen. Een goede beveiliging gaat namelijk verder dan goede sloten op ramen en deuren alleen! In de afgelopen jaren is het geweld wat inbrekers gebruiken bij een inbraak sterk toegenomen, wat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Je moet er toch niet aan denken dat inbrekers met veel geweld je woning binnenkomen, als je op dat moment zelf ook thuis bent? In dit artikel geven we je een aantal handige adviezen om de beveiliging van je woning te verbeteren.

Zorg voor gecertificeerde sloten

Veel woningbezitters denken over veilige sloten te beschikken, maar beseffen daarbij niet dat deze sloten lang niet altijd gecertificeerd zijn. Dit betekent dat de sloten niet getest zijn door de nationale politie, waardoor de stevigheid van de sloten niet gegarandeerd kan worden. Dit geldt met name voor de sloten die woningbezitters zelf kopen bij een hobby- of bouwwinkel in de buurt. Beter is het om de sloten door een slotenmaker te laten plaatsen, omdat slotenmakers zelf enkel met gecertificeerde producten werken. Meer weten over gecertificeerde sloten of het laten plaatsen van sloten door een slotenmaker? Klik hier voor meer informatie van een slotenmaker.

Voor woningdeuren kiezen slotenmakers over het algemeen voor cilindersloten, die worden aangeboden met twee en drie contactpunten in de deurpost. Drie contactpunten bieden meer veiligheid, omdat het een inbreker meer tijd kost om het slot open te breken.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Naast de juiste, gecertificeerde sloten is het aan te raden om het gebruik van beveiligingscomponenten in huis te overwegen. Deze beveiligingscomponenten komen in verschillende soorten voor en kunnen inbrekers op voorhand afschrikken. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische camera aan de gevel van je woning. Een elektronische camera schrikt inbrekers niet alleen af, maar maakt het ook makkelijker om eventuele schade bij een verzekeringsmaatschappij te kunnen declareren na een inbraak.

Naast de elektronische camera kun je ook voor bijvoorbeeld een bewegingssensor kiezen. Een bewegingssensor wordt veel bij ramen gebruikt die aan een plat dak of bij een regenpijp zitten. Ook in de hal van je woning kan een bewegingssensor goed van pas komen. Op het moment dat een inbreker door de bewegingssensor gedetecteerd wordt, zal er een alarm in je huis afgaan. Dit schrikt inbrekers af, omdat de kans groot is dat zij betrapt zullen worden.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.