Home Stappenplannen IKEA hack: Zelf een wandlamp maken

IKEA hack: Zelf een wandlamp maken

Door Anne
IKEA hack Zelf een wandlamp maken

IKEA kennen we natuurlijk als een enorm woonwarenhuis met relatief goedkope items voor in huis. Doordat de spullen in de winkel niet al te duur zijn, is het leuk om zo nu en dan eens zelf aan de slag te gaan. Voor de handige klussers onder ons delen wij graag hoe je zelf een wandlamp maakt van IKEA-producten.

Wat heb je nodig?

– EKBY wandsteun van IKEA (€ 1,-)
– Fitting
– Snoer
– Boormachine
– Lamp (bijvoorbeeld LUNNOM van IKEA voor € 12,95)

Wat ga je doen?

Eigenlijk is het ontzettend simpel. Je boort drie gaten in de wandsteun. Dit doe je aan de onderkant van de schuine balk en twee gaten boor je van boven naar beneden. Eén van de twee gaten boor je dicht bij de verticale balk van de steun en één op het verste uiteinde. Zorg er voor dat het gat zo breed is dat er een snoer doorheen kan.

De steun

De steun

Bepaal of je de steun zo goed vindt qua kleur of dat je daar nog iets aan wilt doen. Je kunt de wandsteun schilderen of juist lakken. Vergeet van te voren niet de wandsteun goed te schuren zodat de verf of de lak goed gaat hechten aan de steun.

Snoer wikkelen

Vervolgens trek je een snoer van het onderste gat, naar het gat die zich het meest dichtbij de verticale balk bevindt en ten slotte weer terug naar beneden naar het verste gat. bevestig de fitting aan de lamp en vervolgens draai je de lamp er in. Je kunt kiezen voor een losse bol (zoal de LUNNOM van IKEA) of juist voor een lamp met een mooi kapje.

Stekker bevestigen

Wanneer het snoer nog aan een stekker bevestigd dient te worden, dan doe je dat nu. Vervolgens kun je de wandsteun bevestigen op een plek naar keuze. Bijvoorbeeld bij de televisie, boven je nachtkastje of bij je bureau. Deze wandlamp is perfect om bij te schijnen!

Klaar!

Zo zie je dat je binnen een handomdraai je eigen wandlamp hebt gemaakt. Super leuk en heel erg origineel! Via internet bestel je trouwens overal snoeren met een eigen printje. Hartstikke leuk om de lamp een compleet eigen uitstraling te geven.

Andere IKEA-hacks

Heb je de smaak te pakken? Er bestaan nog veel meer zogenoemde ‘IKEA-hacks’. Op deze manier zijn jouw items net iets meer uniek dan de standaard meubels en accessoires van het Zweedse woonwarenhuis:

Lees ook: Ikea hack: 8 organisatietips
Lees ook: Doe meer met een LACK-tafeltje van de Ikea; 10 creatieve ideeën
En: Ikea hack: nachtkastje pimpen!

Zoals je ziet maak je echt ontzettend snel echte eyecatchers van jouw IKEA-aanwinsten. Het leuke is dat de ‘originele’ IKEA-producten niet duur zijn, waardoor het leuk is om te experimenteren met diverse DIY’s

Wil je meer lezen over zelfgemaakte items voor in huis? Op Bouwsuper vind je een artikel over zelfgemaakte decoraties! Heb jij wel eens een item van IKEA een eigen leven ingeblazen?

Related Posts