Home Wonen Huishoudens investeren in hun zolder met een kwalitatief goed dakraam

Huishoudens investeren in hun zolder met een kwalitatief goed dakraam

Door bouwsuper
Huishoudens investeren in hun zolder met een kwalitatief goed dakraam

Een groot aantal huishoudens investeerde de afgelopen periode in een verbouwing van de zolderruimte. Vaak werd de ruimte van een simpele opslagplek voor de zomer- en kerstspullen omgetoverd tot een volwaardige slaapkamer of een kantoor. Bij het renoveren van een zolderruimte dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Het plaatsen van een tussenwand om de ruimte afsluitbaar te maken is bijvoorbeeld niet voldoende, om de ruimte ook daadwerkelijk als een slaapkamer of kantoor te mogen zien. Naast de realisatie van een tussenmuur is ook een dakraam plaatsen vaak noodzakelijk, voor zowel de ventilatie van de ruimte als voor de hoeveelheid natuurlijk licht wat bij de ruimte naar binnen valt. 

Wees bereid te investeren in de juiste materialen

Bij het plaatsen van een dakraam heb je als woningbezitter keuze uit tal van verschillende modellen. Het wordt sterk aangeraden te kiezen voor kwaliteit. Dakramen van een hoge kwaliteit gaan lang mee, zonder snel te slijten of bijvoorbeeld te lekken. Een duurzame investering in je woning! Onder meer Dakraammontage.nl biedt dakramen van een kwalitatief hoogwaardig niveau aan. Kijk eens naar het aanbod van deze partij, om een beeld te krijgen van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Het gebruik van een aantal losse dakramen is een goed alternatief voor bijvoorbeeld een dakkapel. 

Voordelen van een extra dakraam op zolder

Voordelen van een extra dakraam op zolder

Zoals reeds aangehaald werd dien je bij een renovatie van de zolderruimte rekening te houden met de eisen die gesteld worden aan een slaapkamer of kantoor in huis. Deze eisen en richtlijnen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Je kunt het document op de website van de overheid inzien. Een dakraam helpt je niet alleen te voldoen aan deze eisen; natuurlijk daglicht en voldoende ventilatie helpen je jezelf daarbij langdurig te concentreren gedurende de dag. Een gebrek aan frisse lucht in een slaapkamer of kantoor maakt dat je al snel een vermoeid gevoel ervaart.

Combineer een dakraam met de juiste raamdecoratie

Vaak wordt het plaatsen van een dakraam op zolder gecombineerd met het monteren van bijpassende dakraamdecoratie. De raamdecoratie moet niet alleen qua kleurstelling passen bij het interieur van deze nieuwe kamer. Ook wil je dat de raamdecoratie strak tegen het schuine raam aan gemonteerd kan worden. Het voorkomt dat de raamdecoratie na verloop van tijd begint te hangen. Het licht zou langs de raamdecoratie naar binnen vallen in dit geval. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie om uit te kiezen. Denk aan zonwering, een rolgordijn, een plisségordijn, een jaloezie en bijvoorbeeld een rolluik. Je kunt de raamdecoratie voor het dakraam combineren met de aanschaf van een hor. Horren helpen je insecten buiten te houden, zodat je ’s nachts niet wakker wordt gehouden door het gezoem van een mug.

Related Posts