Home Klustips Huis verbouwen? Vijf handige apps!

Huis verbouwen? Vijf handige apps!

Door bouwsuper
Huis verbouwen Vijf handige apps!

Ben je van plan op binnenkort je huis te gaan verbouwen? Vroeger riep je dan de hulp in van familie en vrienden en nog steeds doen veel mensen dat. Er is echter nog een extra hulp, die veel mensen over het hoofd zien: je telefoon. Er zijn diverse applicaties die je op weg helpen met het verbouwen van je huis en die je bij lastige dingen kunnen helpen. Je hoeft ze alleen maar even te downloaden op je iPhone. Nog geen iPhone? Je kunt eenvoudig en snel een iphone 6s abonnement afsluiten! Om je op gang te helpen met je verbouwing, hebben we vijf handige apps op een rijtje gezet.

Praxis app

Bouwmarkt Praxis heeft een eigen app laten ontwikkelen. Deze app is ontzettend handig voor mensen die willen gaan klussen in hun eigen huis. Er staan namelijk kluswijzers in die je stap voor stap helpen. Daarnaast zijn er ook nog eens tientallen klusvideo’s in de app beschikbaar. Dat is natuurlijk nog handiger omdat je op die wijze precies ziet wat er moet gebeuren. Natuurlijk wordt de app ook gebruikt om reclame te maken voor Praxis zelfs. Zo kun je zien welke producten op dit moment in de aanbieding en op voorraad zijn en waar de meest dichtstbijzijnde vestiging is. Een leuk extraatje van de app is dat deze ook gebruikt kan worden als een waterpas.

Paint Tester

Paint Tester

Bij vrijwel elke verbouwing moet er ook geverfd worden. Deze app is ontzettend handig wanneer je wil gaan verven, maar je nog niet precies weet in welke kleur. Het werkt eenvoudig: je maakt een foto van de ruimte die je wilt gaan schilderen en vervolgens kun je een kleur kiezen die je mooi vindt. De app kleurt je muur vervolgens in, waardoor je direct kunt zien hoe het zal gaan staan. Dat kun je uiteraard met alle kleuren doen die je in de bouwmarkt en bij de verfleverancier kunt krijgen.

Magic Plan

Met MagicPlan kun je een plattegrond van je huis maken. De app kan alle ruimtes in jouw huis integreren in een plattegrond. Als je de app net gebruikt is dat misschien nog wat lastig, maar gelukkig heeft de app een Nederlandse instructievideo. Zodra je met behulp van de app een plattegrond van je huis hebt gemaakt, kun je beginnen met het plannen van je verbouwing of je uitbreiding.

Amikasa

Wil je gaan verbouwen maar weet je nog niet precies hoe? Dan is Amikasa een ideale app om je op gang te helpen. Je tekent snel een eenvoudig je kamer of hele woning in 3D en vervolgens kun je zelf aanpassingen gaan maken en in gaan richten. Daarbij kun je talloze materialen, maten en kleuren bedenken. Door deze app te gebruiken, zie je in een oogopslag hoe door jouw bedachte verbouwing of uitbreiding eruit zal komen te zien en of het realiseerbaar is.

The Family Handyman DIY Tip Genius

Je dacht dat jij geen klusser was? Ook in dit geval geldt: waar een wil is, is een weg. Met behulp van deze app kun je binnen de kortste keren veel meer dan je ooit gedacht hebt. Dankzij de vele video’s leer je namelijk zelf klussen. Bovendien krijg je talloze handige tips, zodat je veel meer dingen zelf kunt doen in huis!

Heb jij nog een goede suggestie? We lezen het graag in de comments!

Related Posts

1 Reactie

Kiki Wals 21 augustus 2017 - 13:27

Ik wilde altijd mijn oude huis renoveren en eindelijk heb ik genoeg tijd ervoor, maar nog geen visie van wat precies ik wil. Daarom lijkt me Paint Tester een ideale oplossing! Ik zal die wel proberen voordat ik het eerste gesprek met de bouwservice zal hebben om te weten wat voor een huis ik wil krijgen 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.