Home RuimteBadkamer Hoe voorkom je condens op je badkamerspiegel? Lees onze 9 tips!

Hoe voorkom je condens op je badkamerspiegel? Lees onze 9 tips!

Door Marieke
Beslagen spiegel

In de ochtend wil je het liefst zo snel mogelijk klaar zijn om te vertrekken naar je werk of om je kinderen op school te brengen. Elke minuut die jij nog langer op je bed kan doorbrengen is mooi meegenomen en daarom moet alles meewerken. Na een snelle douchebeurt wil je je haar föhnen en je make-up aanbrengen, maar helaas werkt de spiegel niet mee. Deze is beslagen door het vocht in de badkamer. Even een doekje over de spiegel halen kost tijd, maar het lost vaak ook het probleem nog niet eens op, binnen de kortste keren is je spiegel weer beslagen. Met deze tips voorkom jij een beslagen spiegel in je badkamer.

Tip 1: Scheerschuim

Wrijf je spiegel in met een dot scheerschuim en maak je spiegel weer schoon met keukenpapier. Je zult ongeveer een week of drie geen last hebben van een beslagen spiegel in je badkamer en zo kun jij na het douchen direct je haar föhnen zonder tijd te verliezen.

Tip 2: Azijn met water

Meng azijn met water en giet het in een plantenspuit. Vind je de geur van azijn niet lekker dan kun je ook nog een scheutje citroen toevoegen. Al is er tegenwoordig ook azijn verkrijgbaar met bijvoorbeeld een lavendelgeurtje.
Verstuif het mengel op de spiegel en maak het daarna schoon met een doekje en jij zult geen last meer hebben van een beslagen spiegel.

Tip 3: Een föhn

Als je na het douchen toch je haar gaat föhnen, gebruik deze dan eerst om je spiegel condensvrij te maken. Blaas met de föhn tegen de spiegel en het condens zal verdwijnen. Je moet het wel elke ochtend doen, dat dan weer wel…

Tip 4: Shampoo

Niet alleen met scheerschuim kun je een beschermlaagje op de spiegel aanbrengen, dit kan ook met shampoo of met afwasmiddel. Wrijf de spiegel in met shampoo of afwasmiddel en maak het daarna met een doekje weer schoon. Herhaal dit elke week en je zo heb je nooit meer een beslagen spiegel.

Tip 5: Zilverpoets

Een mooie en heldere spiegel krijg je door wat zilverpoets goed uit te wrijven en met een droge doek of keukenrol schoon te wrijven.

Tip 6: Autowas

Wrijf met een droge doek wat autowas op je spiegel. Ook hierdoor krijgt je spiegel een beschermlaagje en wordt daarvan condensvrij. Zo hoef jij voorlopig niet meer voor een beslagen spiegel in de badkamer te staan.

Tip 7: Een oude krant

Spiegels, maar ook ramen kun je goed schoon krijgen door ze in te wrijven met een oude krant.

Tip 8: Een luxe-oplossing

Een verwarmde spiegel is natuurlijk dé oplossing voor het condensprobleem. Doordat de spiegel dezelfde temperatuur heeft dan de badkamer, zal er ook geen condens op de spiegel komen. Er zijn kant en klare spiegels met een spiegelverwarming te koop, maar je kunt ook alleen een spiegelverwarming kopen en deze achter je spiegel plakken. Hiermee heb je het condensprobleem voorgoed opgelost.

Tip 9: Voorkomen

Wat sowieso de beste oplossing is, is het voorkomen van condens in de badkamer. Condens kun je voorkomen door goed te ventileren. Zet een raam open of de ventilatie aan. Dat zal niet alleen helpen tegen condens op je spiegel, maar het is ook goed tegen schimmelvorming in je badkamer.

Hoe zorg jij ervoor dat je een paar minuten langer op je bed kunt blijven liggen? Of met andere woorden; hoe voorkom jij condensvorming op je spiegel?

Related Posts