Home Industrie Hoe kom je binnen?

Hoe kom je binnen?

Door bouwsuper
Hoe kom je binnen

Kies de juiste bediening voor jouw bedrijfsdeur.

Er zijn van die dingen die je iedere dag gebruikt, maar waar je niet iedere dag aan denkt. Jouw bedrijfsdeur is ook zo’n geval. Toch kan het af en toe goed zijn eens na te denken over het gebruik van uw deur. Een logisch moment om dit te doen is natuurlijk als de deur aan vervanging toe is, maar ook op ieder ander moment kan het slim zijn om eens te evalueren of jouw deur nog volledig aan jouw wensen voldoet.

Uit onze jarenlange ervaring als producent en leverancier van bedrijfsdeuren blijkt dat wensen van gebruikers door de jaren heen nogal kunnen veranderen. Gelukkig kan jouw deur ook later nog op veel punten aangepast worden. Zeker wat bediening betreft. In dit blog leggen we je graag uit wat de meest voorkomende aanpassingen zijn wat betreft bediening van de deur:

1. Op afstand bedienen

Op het moment van installatie leek het nog niet zo nodig, maar inmiddels ben je er wellicht wel achter dat afstandsbediening toch wel handig zou zijn. Indien je gebruik maakt van een deur met elektrische besturing is het op afstand bedienbaar maken van de deur in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Als je meerdere deuren hebt, kunnen deze op één afstandsbediening geprogrammeerd worden. Er zijn zelfs deursystemen die met een app (via WiFi) bediend kunnen worden.

2. Extra bedieningen toevoegen

Extra bedieningen toevoegen

Standaard wordt de besturingskast binnen in jouw pand, naast de deur gemonteerd. Maar wellicht wil je de deur ook van buiten kunnen openen, bijvoorbeeld met een sleutel of pincode. Handig voor als jouw personeel het pand moet kunnen openen.

3. Andere automatische bedieningen

Een afstandsbediening is handig, maar vooral als je met veel voertuigen heen en weer rijdt, zijn er ook andere oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan fotocel- of radarbediening. Indien een voertuig zich dichtbij de deur bevindt, wordt de deur automatisch geopend.

4. Last but not least: Automatische tijdsluiting

Als je jouw deur op afstand bedienbaar gaat maken, hebben wij een tip voor je: de automatische tijdsluiting. De knoppen van een afstandsbediening zijn gevoelig en kunnen ingedrukt worden zonder dat je er erg in hebt. Als gevolg hiervan kan de deur open blijven staan, met alle mogelijke gevolgen van dien. Een automatische tijdsluiting zorgt ervoor dat de deur zichzelf na een vooraf ingestelde periode automatisch sluit.

Let op: wanneer je kiest voor een vorm van automatische bediening, dient de deur altijd beveiligd te worden met een onderloopbeveiliging. Wij adviseren altijd een lichtgordijn bij onze Compact deuren voor optimale bescherming tegen beknelling bij het sluiten van de deur.

Meer weten?

Als producent en leverancier van de Compact vouwdeur kan Rolflex je goed adviseren welk type bediening het beste aansluit bij jouw behoeftes. De Compact deur is een bedrijfsdeur die vrijwel geen ruimte inneemt in jouw pand, dankzij het railloze vouwsysteem. Voor meer informatie kijk je op www.rolflex.com

Related Posts