Home RuimteTuin Hoe kies je de perfecte bomen voor in de tuin?

Hoe kies je de perfecte bomen voor in de tuin?

Door bouwsuper
Hoe kies je de perfecte bomen voor in de tuin?

Wil jij graag bomen in de tuin gaan planten? Bomen zijn namelijk een perfecte aanvulling op een mooie tuin. Ze zorgen voor positieve effecten voor de omgeving, zoals het opvangen van fijnstof en het uitstoten van zuurstof. Naast dat ze erg functioneel zijn, is het plaatsen van vormbomen in de tuin een zeer mooi aanzicht. Het kiezen van een geschikte boom kan echter wel lastig zijn. Er zijn enorm veel verschillende soorten bomen en iedere tuin is natuurlijk anders. In dit blog bericht willen we je graag op weg helpen bij het kiezen van een perfecte boom voor in je tuin.

De afmetingen van je tuin

Als je solitaire bomen in je tuin wilt gaan plaatsen, is het in eerste instantie belangrijk om te weten hoe groot je tuin is. Met een boom van ongeveer 6 meter hoog zit je in de meest gevallen wel goed, mits je een zeer kleine tuin hebt. Zorg er ook voor dat je goed let op de dikte van de boom. Dit is namelijk niet enkel de stam, maar ook de takken. Het is daarom altijd aan te raden om jonge bomen genoeg ruimte te geven, zodat ze op een goede manier kunnen groeien.

De afmetingen van je tuin

Inrichting van de bomen in de tuin

De indeling van de tuin is altijd een puzzel. Ook als je graag solitaire of vormbomen in de tuin wilt gaan plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om ze voor in de tuin te zetten, maar de keuze kan ook juist achter in de tuin zijn. Dit is met name ook afhankelijk van de grootte van de boom. In de meeste gevallen worden grote bomen achter in de tuin geplaatst, terwijl kleinere bomen juist aan het begin van de tuin worden neergezet. Een grote boom kan namelijk het zonlicht tegenhouden voor in huis. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een grote boom in de tuin geplaatst? Dan kun je er ook erg leuk voor kiezen om een boomhut te bouwen! Ook deze is belangrijk voor de gehele inrichting van de tuin.

Ga jij nieuwe bomen planten in de tuin? Neem hiervoor een kijkje op Yarinde.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om nieuwe bomen, bloemen en planten in de tuin te zetten!

Weersinvloeden in de tuin

De tuin heeft dagelijks te maken met verschillende weersinvloeden. Met name in Nederland kan het weer erg wisselvallig zijn. Ook in de tuin heb je verschillende plekken die je moet vullen. Er zijn altijd plekken met meer schaduw of juist meer zon. Op een schaduwplek is het slim om een grote boom met grote en dunne bladeren te zetten. Op de zonnige plek kun je juist erg goed een boom met kleine en dikke bladeren plaatsen. Hoe dikker de bladeren zijn, hoe minder snel water verloren gaat uit de boom. Vervolgens is het voor een boom altijd goed om in een beschutte plek te staan. Is dit in jouw tuin niet mogelijk? Kies dan altijd voor een stevige boom. Zo weet je zeker dat je in tijden van storm niet bang hoeft te zijn.

Een boom in pot of juist niet

Er zijn enorm veel verschillende soorten bomen die je kunt plaatsen in de tuin. In een grote tuin is het erg leuk om een vormboom te plaatsen in de grond. Deze kun je aan de achterkant van de tuin kwijt voor een zeer mooi en strak aanzicht. In een kleinere tuin kun je echter goed kiezen voor een kleine boom in een pot. Deze kun je altijd nog verplaatsen!

Related Posts