Home Wonen Het woongemak van een draaifauteuil

Het woongemak van een draaifauteuil

Door bouwsuper
Het woongemak van een draaifauteuil

Voor het kijken van tv, het lezen van de krant of voor simpelweg ontspannen na een werkdag is een fauteuil de perfecte stoel. De stoel heeft een specifieke vormgeving waardoor je geniet van veel zitcomfort. Er zijn doorgaans twee soorten fauteuils: de standaard fauteuil en de multifunctionele draaifauteuil. Deze blikvanger staat gegarandeerd goed in iedere woonkamer, wacht- of vergaderruimte.

De stoel die met je meebeweegt

De naam zegt het eigenlijk al: de draaifauteuil draait met jouw lichaamsbewegingen mee. Beweging is erg belangrijk voor de gezondheid en een fauteuil kan hieraan bijdragen. In een draaifauteuil neem je een veel actievere houding aan dan bij een standaard fauteuil. Qua zitcomfort doen ze niet onder aan elkaar. 

Bij Prominent zijn er verschillende soorten draaifauteuils. Afhankelijk van jouw wensen, kies je uit een stoel van stof, leer of PVC-leer. De meeste draaifauteuils zijn handmatig te bedienen. Dit houdt in dat je de Top-Swing nekondersteuning zo kunt instellen, zodat je je nek ontlast. Het aanschaffen van een draaifauteuil is iets prijziger dan een gewone stoel. Daarom wordt er gekozen voor hoogwaardige stoffering, waardoor je langer plezier hebt van de fauteuil. Dankzij de 360 graden draaimogelijkheid word je niet belemmerd in de beweging die je wil maken. 

Het is ook mogelijk om een elektrisch verstelbare draaifauteuil aan te schaffen. Met de elektrische bediening die gevestigd is aan de fauteuil, zet je jezelf gemakkelijk in een gewenste positie. De luxe voetondersteuning is ook elektrisch verstelbaar. Een toegevoegde waarde voor mensen met een fysiek zwaar beroep of voor mensen die simpelweg languit willen relaxen. 

Kom tot rust in een fauteuil

Kom tot rust in een fauteuil

Een fauteuil staat ook goed in een wacht- of vergaderruimte. Voor deze situaties zijn er standaard fauteuils, zonder draaimogelijkheid. Deze stoelen staan op industriële, zwarte poten, wat zorgt voor een ruimtelijk effect. In een fauteuil laat je patiënten, klanten en sollicitanten met zitcomfort wachten op de afspraak. Natuurlijk past een fauteuil ook goed in een woonkamer. De stoel matcht heel goed naast een strakke hoekbank of 2,5 zitsbank. Doordat de fauteuil een groot woonobject is op zich, is het uiterst geschikt om een lege, saaie hoek in de woonkamer of keuken op te vullen. Op deze manier wordt er een gezellig tweede zithoek gecreëerd. Handig als je in alle rust de krant of je favoriete tijdschrift wil lezen.

Related Posts