Home Klustips Het onderhoud van marmer

Het onderhoud van marmer

Door bouwsuper

Als een natuurstenen vloer jarenlang gebruikt is, dan is het onvermijdelijke gevolg dat deze een dof kleurtje gaat krijgen. Na verloop van tijd komen er ook strepen en krassen op de vloer en wordt de steen aangetast door vuiltjes. Wilt u uw marmeren vloer weer die verloren glans van vroeger teruggeven, dan is het polijsten ervan een goed idee.

Wat is polijsten precies?
Polijsten komt in feite neer op het behandelen van de vloer waarbij de marmer geschuurd wordt. Hierbij worden kleine krassen, strepen en vuiltjes van de steen verwijderd. Sommige mensen doen dit zelf, maar doorgaans gebeurt het polijsten door een professioneel bedrijf dat een boenmachine gebruikt.

Wanneer het onderhoud door een professioneel bedrijf gebeurt, bent u er zeker van dat de marmer op een degelijke professionele manier wordt gereinigd en gepolijst. Het marmer zelf gaan polijsten wordt vaak afgeraden omdat u mogelijk onherstelbare schade kan aanrichten aan het marmer. Bovendien bent u niet verzekerd tegen potentiële schade aan de vloer, en bedrijven gespecialiseerd in vloerreiniging zijn dat wel.

Het polijsten van de marmeren vloer
Niet alle natuurstenen of marmeren vloeren hebben een even grote glansgraad. Dit hangt vaak van het soort steen af. U kan er zelf voor kiezen om uw steen meer of minder glans mee te geven. Na het polijsten van de marmeren vloer zal de steen een sterkere dichtheid krijgen. Het voordeel van het polijsten van de vloer is dat deze beter beschermd wordt tegen mogelijke aantasting door vloeistoffen en vuil.

Voorts komen ook de tekening en de kleur van de steen in dat geval mooier tot uiting. Eventueel kan achteraf nog een speciaal product aangebracht worden dat zich in de poriën gaat nestelen om de steen zo meer weerstand te bieden tegen vuil, vocht en vlekken. Dit zijn zogenaamde impregnaten die de vloer beschermen op de lange termijn.

 

Afbeelding

Related Posts