Home Klustips Het kleine kamertje gereed maken: een staand toilet

Het kleine kamertje gereed maken: een staand toilet

Door bouwsuper

De wc is een kamertje waar je best een aantal uren in de week doorbrengt. Wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht, of je bent van plan je huidige wc te vervangen, dan is het handig om een stappenplan te hanteren. Met een goed stappenplan kun je namelijk een prachtige toilet realiseren waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Sluit de waterleiding af en verwijder de oude wc pot

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk de waterleiding af te sluiten. Anders heb je grote kans op overstromingen in het kleine kamertje en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Nadat je de waterleiding hebt afgesloten kun je de oude wc pot verwijderen. Dit kun je doen door de oude wc pot van de vloer af te schroeven. Nu kun je de valpijp los trekken en de pot voorzichtig van de afvoer afhalen. Het is verstandig om de afvoer af te sluiten met een doek of prop papier. De lucht die uit de afvoer komt is niet altijd even aangenaam. De vlotterkraan mag je losschroeven en de valpijp en stortbak verwijderen.

Het plaatsen van de nieuwe wc

Nu je de oude wc pot verwijderd hebt, kun je beginnen met het plaatsen van de nieuwe wc pot. Voordat je de staande wc gaat plaatsen, is het belangrijk dat deze waterpas staat. Je mag daarna de wc pot vastschroeven, maar dit moet niet al te strak gebeuren.

Nu kun je het waterreservoir gaan ophangen. Deze hang je ongeveer 20 centimeter boven de wc pot. Wanneer het reservoir is vastgeschroefd kun je beginnen met de valpijp. Deze kun je op maat zagen met behulp van een ijzerzaag. Wanneer de stopkraan en vlotterkraan gemonteerd zijn, kun je de waterslang monteren. Controleer altijd op lekkage door de hoofdkraan even open te draaien. Werkt het allemaal naar behoren? Dan heb je prima werk verricht!

Related Posts