Home Klustips Het isoleren van een schuin dak

Het isoleren van een schuin dak

Door bouwsuper

Isolatie wordt steeds belangrijker bij het (ver)bouwen van een huis. Een goede isolatie is goed voor het milieu en scheelt een hoop geld; een win-win situatie dus! Maar toch weten de meeste mensen er weinig vanaf. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste warmte het huis verlaat via het dak? In dit artikel wordt handige informatie over de isolatie van een schuin dak uiteengezet.

Waarom is isolatie belangrijk?

Zoals in een eerder geschreven artikel Duurzaam Bouwen, leven we in een wereld waar duurzaamheid een steeds grotere rol speelt. Op het moment dat een huis opgeleverd wordt, dient de aannemer een energielabel te verstrekken. Deze zal bij de latere verkoop van het huis een grote rol gaan spelen. Niet alleen op deze manier is een solide isolatie een goede investering, ook zal het veel geld besparen als het om stoken gaat.

Manieren om een schuin dak te isoleren

Er zijn verschillende manieren om een schuin dak te isoleren. Tegenwoordig is glaswol een populair isolatiemateriaal. Het is onbrandbaar, licht en houdt ook veel geluid tegen. Glaswol kan zowel van buitenaf als van binnenuit aangebracht worden en is vrij makkelijk te plaatsen. Een andere mogelijkheid is EPS, ook wel piepschuim genoemd. EPS is een zeer goedkope oplossing voor het isoleren van een schuin dak. Daarnaast is PIR ook een oplossing. PIR biedt meer isolatie dan piepschuim, maar is ook duurder.

Een dakraam isoleren

In een schuin dak zitten vaak ook dakramen. Als deze niet goed geïsoleerd zijn, dan zijn dit grote bronnen van warmteverlies. Verschillende leveranciers hebben geintegreerde rolgordijnen in hun dakraam systemen. Zo biedt VELUX bijvoorbeeld rolluiken aan die tot 27% beter isoleren. Hierdoor wordt de isolatie van het dakraam aanzienlijk verbeterd.

Wat levert een goede isolatie op?

Een goede isolatie kan u gemakkelijk honderden euro’s op jaarbasis schelen. Daarnaast zijn er verschillende gemeenten die subsidies uitreiken voor inwoners die een goede isolering aanbrengen. Aan de hand van de energiesubsidiewijzer kunt u zien of u in aanmerking komt voor subsidie voor het aanbrengen van isolatie

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.