Home Klustips Het dak isoleren

Het dak isoleren

Door bouwsuper

Door het dak te isoleren, kan er een heleboel geld worden bespaard. Gemiddeld kan je maar liefst 500 euro per jaar besparen! Bovendien ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu en het isoleren van het dak hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Er zijn eigenlijk geen nadelen aan een geïsoleerd dak.

De isolatie

Het isoleren is afhankelijk van wat voor dak je hebt. Zo heb je onder andere een plat dak of een schuin dak. Je kunt een plat of schuin dak isoleren met onder andere isolatieplaten. Deze zijn verkrijgbaar bij allerlei bouwmarkten en bovendien hoef je niemand in te huren. Je kunt het gewoon zelf doen! De platen zijn ook nog eens licht waardoor je ze gemakkelijk kunt tillen en daarbij zijn ze duurzaam, brandveilig, vochtwerend en kun je erop lopen.

Eerst zaag je de plaat op de goede maat en vervolgens snijd je de spijkerflensdeken met een simpel mes. Het is belangrijk om de platen horizontaal te plaatsen en van beneden naar boven te werken. De plaat kan worden vastgeschroefd met volgringen en je kunt weer verder met de volgende rij. Als je klaar bent, plak je de naden af met alutape. Werk deze ten slotte af met bouwschuim.

Gemakkelijk!

Hardeman dakisolatieplaten kunnen dus gemakkelijk worden geplaatst. Je bespaart er veel geld mee en je bent goed bezig voor het milieu. De kosten zijn bovendien laag omdat je alles gewoon zelf kunt doen en het zal zeker geen weken in beslag nemen. Aan een dag zul je zeker al genoeg hebben om de platen te plaatsen. Het isoleren van het dak heeft dus ontzettend veel voordelen en eigenlijk geen nadelen, dus probeer het ook snel!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.