Home Klustips Het belang van de juiste beschermmiddelen: 3x tips om veilig te verbouwen

Het belang van de juiste beschermmiddelen: 3x tips om veilig te verbouwen

Door bouwsuper

Het verbouwen in of rondom de woning is een flinke onderneming. De intensiteit hiervan kan ook best wel eens wat stress veroorzaken. Je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk aan het budget houden. Ook is er dan nog die druk van het eindresultaat: komt de woning er wel uit te zien zoals je wilde? Tijdens al deze drukte, spanning en harde werken zit een ongeluk in een klein hoekje. In dit artikel lees je handige tips die ervoor zorgen dat jij je woning veilig kunt verbouwen.

1. De standaard uitrusting

Het is niet voor niets dat je op de bouwplaats altijd beschermende kleding ziet. De mannen op de bouw lopen altijd in fluorescerende vesten, werkschoenen heren, handschoenen en vaak ook nog eens een helm. Waar gebouwd wordt kunnen namelijk gemakkelijker ongelukken plaatsvinden. Wanneer je jouw woning aan het verbouwen bent is dat niet anders. Je woning wordt in feite een bouwplaats. Dit betekend dat je ook hier beschermende kleding en schoenen draagt. Hierbij kun je denken aan een helm, handschoenen, werkschoenen voor de heren en natuurlijk zijn er ook werkschoenen dames. Zo ben jij fysiek zo goed mogelijk beschermd tegen mogelijke ongelukjes.

2. De werk uitrusting

De standaard uitrusting is van belang zodra je een werkplaats betreedt. Maar wanneer je ook daadwerkelijk aan het werk gaat zijn er nog meer beschermmiddelen om jezelf veilig te houden. Wanneer je zelf een hoop gaat doen tijdens de verbouwing heb je nu eenmaal wat meer nodig dan werkkleding en werkschoenen. Ga je bijvoorbeeld zagen, dan is een veiligheidsbril van groot belang. Hiermee bescherm je je ogen tegen eventuele houtsplinters. Kom je in een ruimte die niet stabiel is, of waar flink gewerkt wordt? Dan is een helm van toepassing. Zo bescherm je het hoofd tegen vallen en stoten. Ook een stofmasker is in sommige gevallen geen overbodige luxe. Wordt er veel gezaagd, geboord of worden er oude stukken van plafond en muur verwijdert? Bescherm dan je longen met een stofmasker.

3. De rest van het gezin

Een verbouwing in en rondom huis wordt door dieren en kinderen vaak als spannend en interessant ervaren. Sta er dan ook niet van te kijken als je 4-jarige ineens de bouwplaats opwandelt. Het is dan ook verstandiger om kinderen en dieren niet toe te laten op de bouwplaats. Je kan ze tijdens het harde werken namelijk niet altijd in de gaten houden. Vergeet niet: een ongeluk zit in een klein hoekje!

Related Posts