Home RuimteKeuken Helemaal van nu: design keukens

Helemaal van nu: design keukens

Door bouwsuper

Heb je een andere woning gekocht waarvan de keuken vervangen dient te worden? Of is de keuken in je eigen woning verouderd? Dan is het tijd voor een nieuwe keuken, zeker omdat de keuken een van de meest gebruikte ruimtes in huis is waar veel tijd wordt doorgebracht. Op deze website gaven we al eerder tips over het bouwen van een eigen keuken. Voor het zelf bouwen van een keuken moet je echter wel van goeden huize komen, aangezien het om vele verschillende specialistische werkzaamheden gaat (timmerwerk, loodgieterswerk, elektrotechniek, etc.). Mocht deze klus te groot voor je zijn dan kun je er ook voor kiezen een keuken te laten plaatsen, en deze bijvoorbeeld alleen zelf af te werken. Wie uiteindelijk de keuken ook plaatst, je kunt altijd zelf het ontwerp maken. Er zijn vele verschillende soorten stijlen keukens, maar een stijl die steeds populairder wordt is een zogenaamde design keuken.

De uiterlijke kenmerken van een design keuken…

Dit type keuken is te herkennen aan een aantal kenmerkende zaken. Ten eerste is er de kleur, aangezien design keukens vaak uitgevoerd zijn in zwart-, hoogglans wit- of grijstinten. Dan de gebruikte materialen. Een design keuken oogt erg luxe door een werkblad in een van de bovengenoemde kleuren, gecombineerd met bijvoorbeeld glas, RVS of hout. Een design keuken is een moderne keuken met een eigentijdse vormgeving. Deze uitstraling wordt vooral verkregen door strakke kastdeuren met vierkante grepen of een greeploze uitvoering. De keuken oogt rustig doordat er sprake is van grote oppervlaktes in dezelfde kleur of kleurenrange.

… En alle functionaliteiten die zich daarachter bevinden

Achter de grote oppervlaktes vind je in een design keuken een zee van ruimte, doordat er veel over de functionele ruimte wordt nagedacht. Zo zijn er bijvoorbeeld onderkasten met meerdere schuiflades erin, of zelfs extra brede en diepe laden in de onderkasten met daarin meerdere verschuifbare lagen. Een ander belangrijk kenmerk van een design keuken is de aanwezige apparatuur. Deze hoort niet alleen functioneel, maar ook nog eens energiezuinig en gebruiksvriendelijk te zijn. Alle technische snufjes zitten in dit type keukens bovendien mooi weggewerkt achter fronten als inbouwapparatuur.

Op zoek naar inspiratie voor design keukens?

Wil je je goed oriënteren op het gebied van design keukens en weten wat de mogelijkheden zijn? In het gratis inspiratiemagazine van Grando vind je genoeg ideeën.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.