Home Gereedschap Glasrenovatie

Glasrenovatie

Door bouwsuper

Soms raken de ramen van je huis in de loop der jaren beschadigd. Dat kan in de vorm van krassen zijn, die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door takken die bij harde wind tegen de ruiten slaan. Daarnaast is het mogelijk dat op de buitenkant van de ramen een melkachtige aanslag ontstaat, die niet weggewassen kan worden. Dit verschijnsel wordt vaak cementsluier genoemd. Kalk, salpeter- of kiezelzuur heeft dan op het glas ingewerkt. Deze stoffen zijn afkomstig uit de bakstenen of voegen. Hierdoor worden de ruiten lelijk. Vooral in het zonlicht zijn deze beschadigingen erg storend. Vaak ziet men het vernieuwen van de ramen als enige oplossing. Dat kan echter een kostbare ingreep zijn, zeker als het gaat om dubbel glas. Deze panelen zijn immers aanzienlijk duurder dan enkelvoudig vlakglas.

De oplossing heet glasrenovatie
Ruiten die beschadigd zijn geraakt kunnen tegenwoordig ook gepolijst worden, we noemen dit glasrenovatie. Het renoveren van glas is een relatief nieuwe ontwikkeling die afkomstig is uit de Verenigde Staten. Het polijstmiddel dat – in combinatie met een roterende machine – gebruikt wordt is milieuvriendelijk en veroorzaakt geen water- of stofoverlast. Het resultaat is een ruit die geen optische vervorming heeft. Ook ontstaan er geen verkleuringen.

Kan ik dat zelf?
Glasrenovatie is een gespecialiseerd klusje. De speciale polijstmachine zuigt zich vast aan het raam en vult zich met water en polijstmiddel. Hierna wordt het glas behandeld door een schijf die circa 20.000 toeren per minuut draait. Ondeskundig gebruik van deze machine kan grote schade aan het glasoppervlak aanbrengen. De hoge temperatuur van het water kan bijvoorbeeld de ruit onherstelbaar beschadigen. Het renoveren van glas is daarom een klus die veel kennis en ervaring vergt. Je kunt het daarom beter uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.