Home Gereedschap Gereedschap kopen

Gereedschap kopen

Door bouwsuper

Goed gereedschap is het halve werk

Ook als je geen professional bent, maar wel graag in en om huis klust, is goed gereedschap erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je werk, goed, snel en veilig kunt doen. Maar hoe weet je nu waar je bij gereedschap kopen op moet letten?

Gereedschap kopen, nieuw of tweedehands?

Allereerst stel je jezelf de vraag of je wilt en kunt investeren in nieuw gereedschap of dat je tweedehands gereedschap wilt gaan kopen. Als je voor handgereedschap gaat, weet je in ieder geval wel dat het sterk is, het is al gebruikt. Elektrisch gereedschap is veel storingsgevoeliger en is wat risicovoller om tweede hands te kopen. Gezien de garantie en het feit dat het nog niet eerder gebruikt is, is het wellicht ook wel zo veilig om elektrisch gereedschap nieuw te kopen.

Veiligheid en hanteerbaarheid

Voordat je zomaar gereedschap koopt, vergewis je er van tevoren dan van dat je weet waar je het voor gebruiken moet en hoe het werkt. Als je niet weet waar je mee bezig bent, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast is het belangrijk om te weten of het gereedschap niet te zwaar is en hoe het in de hand ligt. Sommige gereerdschappen kun je in verschillende maten en zwaartes kopen.

Elektrisch gereedschap

Het voordeel van elektrisch gereedschap is dat het iets minder kracht van de gebruiker nodig heeft dan handgereedschap. Kies je voor elektrisch gereedschap met een accu, dan ben je ook niet beperkt in je bewegingsvrijheid in tegenstelling tot bedraad gereedschap. En denk ook aan de onveilige situatie welke bij bedraad gereedschap kunnen ontstaan (verstrikt raken, doorzagen van het snoer). Het nadeel echter bij accugereedschap is dat je het werktuig maar een beperkte tijd kunt gebruiken. Een tip is om dan een tweede accu aan te schaffen.

Kortom: koop niet zomaar gereedschap, maar bedenk eerst waar je het voor nodig hebt, of je er mee om kunt gaan en wat de verwachtingen zijn. Wanneer je zakelijk gereedschap wilt inkopen, kun je onder andere terecht bij een gereedschapmakerij of een groothandel in gereedschap, zij zullen je van meer informatie kunnen voorzien.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.