Home Gereedschap Gereedschap huren

Gereedschap huren

Door bouwsuper
Boormachine

Klus je niet vaak, of heb je specialistisch gereedschap nodig wat te duur is om voor eenmalig gebruik te kopen, dan zou je er voor kunnen kiezen om gereedschap te huren. Hierdoor hoef je niet te investeren in iets wat je waarschijnlijk nooit meer gebruikt.

Borg

Een verhuurder van gereedschap draagt natuurlijk risico’s als hij aan jou zijn gereedschap gaat uitlenen. Je betaalt dan wel huur, maar vaak dekt dat niet de kosten om het te vervangen als je het niet meer terug brengt. Daarnaast zou je schade aan het gereedschap kunnen toebrengen. Daarom zal een verhuurder borg aan je vragen.

Als je het gereedschap weer inlevert zoals je het hebt meegekregen, dan zul je je borg weer volledig terugkrijgen. Is dit niet het geval dan zal de verhuurder de door hem geleden schade verrekenen met de door jou betaalde borg. Vergeet ook niet een identiteitskaart mee te nemen, hier zal een verhuurder om gaan vragen zodat ze weten aan wie er gereedschap uitgeleend wordt.

Voorwaarden

Een verhuurder kan voorwaarden stellen aan het verhuren van gereedschap. Vraag voordat je het gereedschap meeneemt bijvoorbeeld naar wanneer het uiterlijk weer teruggebracht moet worden, wat je moet doen als je het onverwacht toch langer nodig hebt en wat hier de extra kosten van zijn. Een verhuurder kan ook in de voorwaarden vermeld hebben dat het apparaat schoon weer ingeleverd moet worden.

Veiligheid

Controleer voordat je het gereedschap meeneemt of alles nog heel is, dit niet alleen omdat het bij inleveren evt. van jouw borg afgehaald kan worden, terwijl het oude schade is, maar ook vanwege je eigen veiligheid. Als niet helemaal duidelijk is hoe het apparaat werkt, vraag dit dan meteen aan de verhuurder.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.