Home RuimteWoonkamer Geometrie in de woonkamer: zo doe je dat

Geometrie in de woonkamer: zo doe je dat

Door bouwsuper

Geometrische vormen: je vindt ze steeds vaker terug in de woonkamer. Hoewel wiskunde bij de meeste mensen geen vrolijke herinneringen oproept, zorgen deze vormen juist voor een gezellige sfeer in huis! Cirkel, vierkant en ruit geven een speels effect en met een leuk kleurtje erbij is gezelligheid gegarandeerd.

Van bont tot minimalistisch

Bij geometrische vormen in het interieur denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan een vrolijk ruitjesbehang. Maar de geometrische woontrend neemt eigenlijk nog veel vaker een subtiele vorm aan. Denk maar eens aan een wijnrek met kubusvormen of een minimalistische salontafel met een vierkant design en slanke poten van staaldraad. Dat maakt de geometrische woontrend juist zo leuk, want door deze grote variatie is de trend te combineren met verschillende woonstijlen én smaken!

Stoer staaldraad

Als je bijvoorbeeld van een industriële woonstijl houdt is het heel eenvoudig om daar een geometrische design look aan toe te voegen. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar kubusvormige bijzettafels met dunne poten van metaal en hang een koperen hanglamp in de zithoek met een frame van staaldraad.

Kleurrijk en strak

Is modern meer jouw stijl? Geen probleem! Daar voeg je zó een paar leuke geometrische woonaccessoires aan toe. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke wanddecoratie met een ruitvorm of cirkelpatroon, en laat de kleuren en patronen terugkomen met bijpassende kussentjes op de bank. Er bestaan ook veel design spiegels met een ruitpatroon in het spiegelglas verwerkt. Bovendien leent de combinatie van modern en geometrie zich uitstekend voor een zakelijke ruimte.

Vrolijk retro

Als je een liefhebber bent van een retro jaren ’50 to’90 woonstijl is de kans groot dat je al een aantal geometrische vormen in je woonkamer terug vindt. Laat het vrolijke patroon in je behang  dan terugkomen in de vorm van vaasjes en vloerkleden! Ook retro woonmeubels hebben vaak een subtiele rechthoekige vorm of een zeshoekig tafelblad, waarbij het minimalistische design de geometrie benadrukt.

Bewaar de rust

Ben je bang dat je huis onrustig wordt van geometrische vormen? Maak dan gebruik van één type vorm -bijvoorbeeld ruit- en één specifieke kleurtoon -bijvoorbeeld groentinten- die je met een witte of pastelkleurige basis combineert. Juist de herhaling van een bepaalde vorm en kleur geeft evenwicht, zoals de blaadjes aan een boom een rustig gevoel oproepen. Je kunt het zo bont en speels maken als je zelf wenst!

Related Posts