Home Klustips Geld besparen? Bezuinig door middel van glas

Geld besparen? Bezuinig door middel van glas

Door bouwsuper

Dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas weten we allang. Wist u ook dat er verschillende soorten dubbel glas zijn? En dat er zelfs driedubbel glas bestaat? Als u geld wilt besparen door de energiekosten te beperken, is het raadzaam uw glas te laten vervangen. Uiteindelijk verdient u uw investering terug en daarna heeft u jaarlijks honderden euro’s minder energiekosten. Wat zijn de verschillende opties? En wat zijn de voordelen van het werk laten doen door een professionele glaszetter?

Standaard dubbel glas of HR-glas

Dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas komt niet zozeer doordat u dikker glas heeft. De oorzaak ligt hem vooral in de isolerende laag tussen de twee lagen glas. Bij standaard dubbel glas zit er een laag lucht tussen. Er bestaat tegenwoordig ook een ander soort dubbel glas. Hier zit geen lucht tussen, maar een laag edelgas. Dit isoleert beter dan gewone lucht. Dubbel glas met een laag edelgas ertussen wordt HR++ genoemd (hoog rendement). Er bestaat ook HR-glas met drie lagen glas, wat wordt aangeduid met HR+++. HR en HR+ glas is wel gevuld met gewone lucht, maar isoleren door een warmte-reflecterende coating beter dan standaard dubbel glas.

Voordelen van een glaszetter

Glas is natuurlijk zeer breekbaar en vereist daarom bepaalde zorgvuldigheid in de omgang. Ook zijn er vaak meerdere paar handen nodig bij het zetten van grote glazen. Het is niet onmogelijk om zelf dubbel glas te zetten, maar het heeft voordelen om dit door een professionele glaszetter te laten doen. Ten eerste kan een glaszetter goed inschatten wat het beste kan gebeuren. Soms is het bijvoorbeeld ook slim om de kozijnen te vervangen. Daarnaast werkt een glaszetter snel, veilig en nauwkeurig. Vooral dit laatste is ook belangrijk om te zorgen dat de ramen zo goed mogelijk isoleren.

Besparen van geld

Hoeveel nieuwe beglazing kost hangt uiteraard af van het soort glas dat u neemt. Wat u precies bespaart hangt af van uw situatie, maar het zal snel een paar honderd euro per jaar zijn. U heeft uw investering meestal in circa 10 jaar terug, daarna heeft u alleen nog voordeel. Er is sinds kort een subsidieregeling die het vervangen van glas aantrekkelijker maakt. Als u minstens 2 isolatiemaatregelen uitvoert, waarvan glas-vervanging er één kan zijn, kan je ongeveer 20% subsidie krijgen. De precieze voorwaarden zijn op internet te vinden. Ook op andere manieren is dubbel glas geld besparend. Er wordt minder snel ingebroken, doordat het glas moeilijker te breken is en meer lawaai maakt bij het breken. Ook stijgt de verkoopwaarde van uw huis.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.