Home Klustips Garagedeur

Garagedeur

Door bouwsuper

Vervangen van de garagedeur
Er komt een tijd dat de ogenschijnlijk onverslijtbare metalen kanteldeur echt niet meer kan en je toe bent aan een nieuwe garagedeur. De meest geplaatste garagedeuren zijn tegenwoordig overhead sectionaaldeuren van kunststof. Eenvoudig aan een afstandsbediening te koppelen roldeuren die je gemakkelijk vanuit de auto bedient. Het in en in gekleurde kunststof van een sectionale garagedeur is zo goed als onderhoudsvrij. Op zijn tijd een sopje en eenmaal per jaar een beschermende wax zorgen ervoor dat de deur er jarenlang als nieuw uit blijft zien.

Inmeten van een sectionale garagedeur
Met een beetje handigheid plaats je een sectionale garagedeur zelf. Diverse modellen worden zelfs als doe-het-zelfpakket geleverd, inclusief montagehandleiding en een extra set hoekijzers. Voordat je de garagedeur besteld meet je de:

  • breedte van de doorgang tussen de twee muren
  • hoogte van de opening tussen de vloer en de bovenrand van de doorgang
  • vrije bovenruimte tot aan het plafond van de garage
  • muurbreedte van de doorgang tot de hoek van garagemuur
  • diepte van het plafond, deze moet minimaal de hoogte van de deur, plus 8 cm zijn

Plaatsen van de garagedeur
Laat je het plaatsen over aan de leverancier van de sectionale garagedeur zal de klus in een dag geklaard zijn. Zelf doe je er misschien iets langer over maar je bespaart jezelf wel de montagekosten. Afhankelijk van de afmetingen van de garagedeur worden er door leveranciers bedragen gerekend die beginnen bij zo’n € 250,-.

Ook in de besturingssystemen van de elektrisch bedienbare garagedeuren is er een ruim aanbod met vele mogelijkheden. Onder andere op het gebied van beveiliging en koppelingen naar intermediakanalen. Laat je hierover van te voren goed inlichten zodat je achteraf geen spijt krijgt van je aankoop.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.