Home Gereedschap Freesmachine kopen? Gebruik deze tips

Freesmachine kopen? Gebruik deze tips

Door bouwsuper

Een freesmachine kan bij verschillende soorten klussen gebruikt worden. Zo kun je een bovenfrees gebruiken om mooie profielen in hout, metaal of kunststof te maken, maar ook om sleuven te trekken in muren. Daarnaast wordt de freesmachine vaak gebruikt om hinderlijke kabels, snoeren en leidingen weg te werken. Wil jij een freesmachine kopen om dit soort projecten zelf op te kunnen pakken? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt gebruiken om de beste freesmachine aan te schaffen.

Koop een bovenfrees voor het frezen van gleuven en profielranden

De bovenfrees is een speciaal soort frees die uitermate geschikt is voor het frezen van gleuven en profielranden in bijvoorbeeld keukenkastjes, tafelbladen en fotolijstjes. Wil je extra nauwkeurig werken bij het frezen? Dan gebruik je een parallelgeleider bij het frezen. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je net wat nauwkeuriger kunt werken bij het frezen van gleuven en profielranden in bijvoorbeeld keukenkastjes.

Let op de maximale freesdiepte

Bij het aanschaffen van een bovenfrees is het belangrijk om te controleren wat de maximale freesdiepte van het apparaat is. Iedere frees heeft weer een andere maximale freesdiepte en de freesdiepte van jouw perfecte bovenfrees moet wel aansluiten bij jouw eisen en verwachtingen.

Controleer het vermogen van een frees

Het vermogen van een frees geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Voor lichtere klussen heb je geen groot vermogen nodig, maar voor zwaardere klussen is een freesmachine met een groot vermogen wel een must. Bij het kopen van een frees voor lichtere klussen is het vermogen niet zo belangrijk om te controleren, maar bij zwaardere klussen zeker wel.

Controleer of je freesaccessoires bij jouw frees krijgt

Sommige frezen worden geleverd met een setje handige freesaccessoires, bijvoorbeeld met verschillende soorten frezen. Vind je het belangrijk dat jouw frees van alle markten thuis is, dan controleer je of het apparaat dat jij op het oog hebt ook geleverd wordt met de bijbehorende freesaccessoires. Is dit niet het geval en vind je het belangrijk dat je wel freesaccessoires bijgeleverd krijgt, dan zoek je naar een andere frees inclusief accessoires.

Gebruik een muurfrees om kabels en leidingen weg te werken

Voor het netjes wegwerken van kabels en leidingen in de muur, gebruik je geen bovenfrees. Hier heb je namelijk een muurfrees voor nodig, die hier speciaal voor ontwikkeld is. Met een muurfrees kun je zelfs sleuven trekken in betonmuren, dus je kunt deze frees gebruiken voor het wegwerken van kabels en leidingen in alle soorten muren.

Een blinde houtverbinding maken? Koop een lamellenfrees

Een blinde houtverbinding is een houtverbinding zonder zichtbare spijkers, schroeven of bouten. Deze houtverbinding kun je maken met een zogeheten lamellenfrees, die uitsparingen in beide houtdelen kan maken. In deze uitsparingen kun je vervolgens houtlijm doen, om ervoor te zorgen dat de beide houtdelen niet meer van elkaar af gaan. Zelfs als je een bepaalde hoek wil maken in de uitsparingen in het hout, is dit mogelijk met de lamellenfrees.

Vergelijk verschillende apparaten voor de beste koop

Om de beste frees aan te schaffen, is het altijd goed om verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar het vermogen van het apparaat, de bijgeleverde accessoires en de prijs, maar ook naar de reviews van klanten. Krijgt een frees voornamelijk negatieve reviews? Dan weet je dat je dit apparaat niet aan moet schaffen. Door apparaten met elkaar te vergelijken, vind je het beste apparaat voor de meest aantrekkelijke prijs.

Hulp nodig bij freesmachine kopen? Vraag een bouwexpert om advies

Heb je na het lezen van bovenstaande tips nog steeds geen idee welke freesmachine het beste bij jou past? Koop dan niet zomaar een machine, maar vraag een bouwexpert om advies. Vertel de bouwexpert wat je met de freesmachine wil doen, aan welke eisen de machine moet voldoen en welk budget je hebt voor jouw freesmachine. Op basis van jouw input gaat de bouwexpert op zoek naar de beste freesmachines, waar jij vervolgens het allerbeste apparaat uit kunt kiezen. Koop je zomaar een freesmachine omdat je niet weet wat je moet kopen, dan is de kans groot dat je een miskoop doet.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.