Home Wonen Energierekening hoger dan verwacht? Wat doe je hieraan?

Energierekening hoger dan verwacht? Wat doe je hieraan?

Door bouwsuper
Hoge energierekening

Het kan zijn dat je energierekening hoger is uitgevallen dan je had verwacht. Dat is natuurlijk erg vervelend. Het kan zijn dat je gewoon teveel hebt verbruikt, maar het kan ook een foutje zijn. Het is dus belangrijk dat je dit altijd goed in de gaten houd, het zou namelijk zonde zijn als je onnodig teveel betaald voor je energie. Heb je ook een te hoge energierekening ontvangen van je energieleverancier of wil je gewoon alvast voorbereid zijn voor het geval dat het een keer zou gebeuren? Dan zit je hier goed, we vertellen je namelijk precies wat je kunt doen!

Wat kun je doen als je energierekening hoger is dan verwacht?

Dus, je energierekening is te hoog, wat nu? Zorg er in eerste instantie voor dat je kijkt hoe de rekening is opgemaakt en of je niks geks ziet. Vervolgens zou je bijvoorbeeld je rekening kunnen vergelijken met die van de buren, mits zij in een vergelijkbaar huis wonen natuurlijk. Als je ziet dat hier hele grote verschillen in zitten, is het slim om contact op te nemen met je energieleverancier. Vraag hen altijd eerst om een verklaring. Je zou ook nog een installateur langs kunnen laten komen om te kijken of er iets mis is.

Besparen op je energie

Als er echt niks mis is met de rekening, en alles werkt op de juiste manier, dan ligt het misschien wel aan je energieverbruik. Staat je thermostaat erg hoog? Laat je de thermostaat ‘s nachts of als je weg bent aan staan? Als dat het geval is, is de kans groot dat je energierekening daarom zo hoog is. Het lijkt misschien niet zoveel effect te hebben als je de verwarming een graadje hoger zet, maar toch zorgt dit ervoor dat je een stuk meer energie verbruikt. Helemaal als je uitrekent wat dit op jaarbasis allemaal extra kost.

Kies voor een duurzame en milieubewuste oplossing

Zonnepanelen

Als je energierekening iedere keer zo hoog is, kan het slim zijn om zonnepanelen te nemen. Hierdoor zul je flink besparen op je maandelijkse lasten. Natuurlijk is er een investering voor nodig, maar na een paar jaar heb je dit terug verdient. Je kunt een zonnepanelen offerte aanvragen bij BonGo Solar. Zij beschikken over een heleboel A-merken en je krijgt maarliefst 30 jaar garantie op je zonnepanelen. Het is dus zeker de moeite waard om in ieder geval is een keer te kijken.

Related Posts