Home Klustips Een woning opknappen voor de verhuur

Een woning opknappen voor de verhuur

Door bouwsuper
Woning opknappen verhuur

Een woning heeft altijd waarde. Wanneer je een huis bezit heb je niet alleen een dak boven je hoofd, maar je beschikt ook over een kapitaal. Hoewel dat in de meeste gevallen met een hypotheek wordt bekostigt, is het pand geld waard. Recent afgesloten hypotheken moeten worden afgelost, zodat je steeds meer eigen vermogen in je woning belegt. Daarnaast kun je je woning ook (gedeeltelijk) gaan verhuren. Vaak moet je daar nog wel het een en ander voor doen.

Woning verhuren

Een tweede huis kopen als vastgoedbelegging is verstandig, als je over veel eigen vermogen beschikt. Deze woning kun je vervolgens gaan verhuren zodat je ook nog eens een extra inkomstenbron hebt. Maar ook je eigen huis kun je gaan verhuren. Bijvoorbeeld als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat. Of je hebt meer ruimte in huis dan je nodig hebt, dan kun je wellicht een gedeelte verhuren. Deze inkomsten dekken vervolgens (een deel van) de hypotheeklast.

Woning opknappen

Als je je huis wilt verhuren, is het wel raadzaam om te weten wat voor eisen er worden gesteld. Er zijn namelijk richtlijnen waaraan een huurhuis moet voldoen. Bovendien vind je eerder huurders als de woning in een goede staat is. Dit kan betekenen dat je het een en ander moet gaan aanpassen. Denk hierbij aan de goede werking van alle apparatuur, maar ook de veiligheid van de huurders. Daarnaast is een goed afgewerkt huis veel aantrekkelijker voor iemand die een huis wilt huren. Goed onderhoud is dus cruciaal.

Installaties in orde maken

Een huis bevat allerlei installaties. Denk aan een cv-installatie, mechanische afzuiging, keukenapparatuur en nog veel meer. Deze installaties moet wel in orde zijn. De juiste werking is belangrijk, maar ook de staat van het onderhoud. Want wanneer een huurder in je woning gaat wonen, wil deze niet na een korte periode al geconfronteerd worden met weigerende apparatuur. Voordat je gaat verhuren is het goed om een specialist naar de installaties te laten kijken. Een eventuele onderhoudsbeurt kost geld, maar een tevreden huurder levert geld op.

Veiligheid van huurders

Veiligheid is altijd belangrijk, dus ook als je huurders in je huis krijgt. Zorg voor een goede rookmeldinstallatie. Ook zijn een brandblusser en een koolmonoxidemelder verplicht. Bezuinig hier niet op, want in vrijwel alle gevallen ben je als eigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid van de huurders. Vergeet ook de vluchtweg niet, dit kan een aanpassing aan de indeling van je huis nodig hebben.

Zelf klussen

Een goede manier om je woning op te knappen is zelf goed om je heen te kijken. Bedenk vervolgens wat je zelf opgeknapt zou willen hebben als je er zelf zou wonen. Richt je vooral op klussen die je zelf kunt doen. Die klussen kosten dan veel minder en kunnen voor een veel betere uitstraling zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het behangen van een wand en het schilderen van het houtwerk. Maar ook het bestraten van je tuin en de groenvoorziening in orde maken. Deze redelijk eenvoudige ingrepen kunnen je woning veel aantrekkelijker maken voor een huurder.

Je woning opknappen is vaak nodig als je gaat verhuren. Daarnaast zijn de werking van de installaties en de veiligheid belangrijk. Veel zaken kun je zelf aanpakken zodat je kunt bezuinigen op de kosten.

Related Posts