Home Klustips Een terrasoverkapping, ideaal

Een terrasoverkapping, ideaal

Door bouwsuper

Als je in de tuin zit, dan ervaar je de heerlijk, frisse buitenlucht. Je kijkt vol genoegen om je heen en geniet van de zon en het briesje op je gezicht. Mooi, maar jammer genoeg zijn niet alle dagen even geschikt voor die buitenervaring. Regen, kou of fel zonlicht maken dat je soms graag wat beschutting opzoekt. Met een terrasoverkapping heb je de bescherming, die je zoekt.

Zonnescherm
De simpelste vorm van overkapping creëer je met een zonnescherm of parasol, in allerlei afmetingen, soorten en kleuren verkrijgbaar. Ze zijn prima tegen de te felle zon, maar niet erg effectief tegen koude wind of regenachtig weer. Sterker nog, bij dat soort weertypes worden parasols en zonneschermen ingeklapt, om de stoffen tegen de elementen te beschermen.

Een vaste overkapping
Beter is het, als je de ruimte hebt, om te kiezen voor een vaste overkapping. Je kunt er, als je een beetje handig bent, zelf een ontwerpen en bouwen. Met balken, die je als steunpalen in de grond zet, een balk die je horizontaal tegen het huis bevestigd en latten en golfplaatjes, waarmee de overkapping vorm krijgt. Eventueel kun je er voor kiezen de golfplaatjes in te wisselen voor acrylplaten, als je veel licht wilt doorlaten.

Leveranciers
Wie niet zelf aan het bouwen wil gaan, kan kiezen voor een constructie op maat. Leveranciers zoals Luxaflex leveren oplossingen, die uit aluminium en glas worden opgetrokken. Het frame is in verschillende kleuren leverbaar. Deze oplossing is stevig en doeltreffend. Ook handig, de leverancier zorgt voor de opbouw ter plekke, daar heb je dus geen omkijken naar. Eventueel kun je kijken, of het plaatsen van deuren aan de tuinkant een idee is. Dan creëer je een soort van serre, waar je het hele jaar met plezier gebruik van kunt maken.

Related Posts