Home RuimteTuin Een picknicktafel in de tuin; dit zijn de mogelijkheden

Een picknicktafel in de tuin; dit zijn de mogelijkheden

Door Marieke
Gezelligheid met je gezin aan de picknicktafel

Wanneer de zon gaat schijnen en het buiten warmer wordt, is het fijn om veel tijd in je tuin door te brengen. Heerlijk ontspannen met een boek en een glas koud drinken in je loungehoek. Met elkaar buiten eten is ook altijd gezellig en fijn. Maar met een bord op schoot eten is doorgaans wat minder handig. Dan kan – naast je loungeset – een picknicktafel in de tuin ook superhandig zijn. Je kunt kiezen voor een grotere tafel, waar je met je hele gezin aan kunt plaatsnemen, maar je kunt er ook voor kiezen om er ééntje speciaal voor kinderen in de tuin te plaatsen. Deze zijn wat kleiner en daarmee creëer je een gezellig plekje waar je kinderen kunnen eten, maar ook buiten kunnen knutselen of kleuren. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten picknicktafels.

De ‘gewone’ picknicktafel

De gewone picknicktafel kennen we allemaal wel. Deze zijn rechthoek van vorm met aan beide kanten een bank waar je op kunt zitten. Ze zijn vaak in verschillende formaten verkrijgbaar, wat groter, wat kleiner, zodat er altijd een bij zit die in jouw tuin past en waar je met je gezin aan kunt zitten. Voordat je zo’n picknicktafel koopt, meet dan eerst goed de plek op waar je de picknicktafel wilt plaatsen en kies aan de hand van die maten een tafel die daar past. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, dat de tafel te groot, of juist te klein uitpakt op die plek.

Gewone picknicktafel

Kinderpicknicktafel

Er zijn ook kinderpicknicktafels. Een kinderpicknicktafel is als een gewone picknicktafel, maar dan een flink slag kleiner. Er kunnen dan ook alleen maar kinderen aan zitten. Omdat de hoogte voor hen ideaal is, kunnen ze er goed aan zitten eten of bijvoorbeeld tekenen. Het is mogelijk om de tafel te verven of te beitsen in een vrolijke kleur. Er zijn ook kinderpicknicktafels die voorzien zijn van 2 bakken waarin je zand of water kunt doen. Deze bakken zijn af te sluiten met een deksel, zodat de tafel ook als gewone tafel gebruik kan worden. Met zo’n tafel heb je wel een heleboel vliegen in één klap. Op Bol.com vind je een voorbeeld van zo’n picknicktafel en zandbak ineen. Ook zijn er tafels met een geïntegreerde parasol. Ideaal voor als de zon volop schijnt en jij je kinderen niet vol in de zon wilt laten zitten.


Ronde picknicktafel

Er zijn ook leuke ronde picknicktafels verkrijgbaar. Voor als je eventjes wat anders wilt dan anders. Het tafelblad is over het algemeen gewoon rond. Qua bankjes heb je nog wel enorm veel keuze. Zo zijn er picknicktafels met banken die helemaal rond loopt, maar ook zijn er tafels met een aantal losse zitjes rondom het tafelblad. Er zijn er zelfs verkrijgbaar met een rugleuning. Welke vind jij het meest relaxed? Bekijk op Bol.com een aantal verschillende voorbeelden van ronde picknicktafels zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Lees ook: Tuinmeubelen van hardhout, echte sfeermakers, maar hoe onderhouden?

Ronde picknicktafel

Vierkante picknicktafel

Naast rechthoek of rond heb je ook de mogelijkheid tot een vierkante picknicktafel. In sommige tuinen zal dat veel beter tot zijn recht komen. Een vierkante picknicktafel bestaat uit een vierkant tafelblad, met aan elke zijde een bankje. Over het algemeen is zo’n tafel geschikt voor 4 personen. Ook bij de vierkante tafel heb je al het gaat om bankjes vaak de keuze uit een bankje zonder rugleuning, met rugleuning of een combinatie daarvan. Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van een vierkante picknicktafel, te bestellen via o.a. Bol.com.

vierkante picknick tafel

Zeshoekige picknicktafels

Hiermee heb je een originele picknicktafel in je tuin; de zeshoekige tafel. 6 personen aan één tafel biedt mogelijkheden om heerlijk met elkaar te eten, elkaar aan te kunnen kijken en elkaar goed te kunnen verstaan als je met elkaar praat. In plaats van dat de groep in kleine losse groepjes uiteenvalt, biedt een zeshoekige tafel de mogelijkheid om ook daadwerkelijk met z’n allen in gesprek te zijn. En ook dat kan wel eens heel prettig, gezellig en fijn zijn. Drankje erbij, chipjes en nootjes op tafel en de sfeer is compleet.

zeshoekige picknick tafel

Picknicktafel van aluminium

Wist je dat een picknicktafel helemaal niet van hout hoeft te zijn? Bij een moderne en strakke tuin kan een picknicktafel van aluminium soms veel beter tot zijn recht komen. Aluminium geeft een stoere en strakke uitstraling, het is onderhoudsvriendelijk, sterk, bestand tegen invloeden van het weer en is voorzien van een krasvaste poedercoating. Is dat jouw keuze? Bekijk hier een groot assortiment aan aluminium picknicktafels.

Voor welke tafel kies jij in je tuin?

Lees ook: 5x de mooiste tuinmeubelen
Lees ook: Welk materiaal tuinmeubelen kies je?

Related Posts