Home RuimteTuin Een loungeset kopen; hier let je op!

Een loungeset kopen; hier let je op!

Door Marieke
Loungeset

Het is bijna herfst en dan nu een artikel over het kopen van een loungeset? Het kan een verstandige keuze zijn om het juist nu te doen, nu de herfst in aantocht is. Veel winkels bieden nu hoge kortingen op loungesets die volgend jaar uit het assortiment gaan. Tijd om je slag te slaan. Voordat je een impulsaankoop doet is het verstandig om even deze tips te lezen zodat je goed voorbereid een prachtige loungeset aanschaft die perfect in jouw tuin past. Een loungeset kopen is daarmee nog nooit zo eenvoudig geweest.

Een loungeset voor in de tuin

Met een loungeset in de tuin creëer je heel eenvoudig een warm en sfeervol huiskamergevoel. In de set kun je lekker onderuitzakken met een boek, een drankje en nog even genieten van de dag. Je zit er zeer comfortabel op en je kunt er zelfs op liggen. Daarnaast heb je ook ruimte genoeg voor meerdere personen en is het ook nog eens praktisch tijdens verjaardagen en andere feestjes.

Tip 1: bepaal het type loungeset

Je hebt kleinere loungesets, maar ook grotere hoekbanken. In de eerste plaats is het goed om de ruimte te bepalen waar je de set wilt hebben en deze ruimte ook op te meten. Zo weet je exact hoe groot je set mag worden. Je kunt kiezen voor een hoekbank, maar ook voor een loungebank en chaise longue met een losse stoel. Daarnaast is het ook mogelijk om een set te kiezen met een driezitsbank en/of tweezitsbank. Vaak is een loungeset ook nog uit te breiden met middengedeeltes, waardoor de bank groter wordt. Daar moet je echter natuurlijk wel ruimte voor hebben. Bekijk voordat je een keuze maakt goed welk type loungeset het beste staat op de plek waar je ‘m wilt hebben.

Tip 2: Of kies je voor een dining set?

Naast een loungeset is er ook nog een mogelijkheid om te kiezen voor een dining set. Als je het liefst in de avond onderuitgezakt op de bank geniet van een boek en een drankje dan kun je het beste voor een loungeset kiezen. Wil je uitgebreid buiten eten of buiten aan een hoge tafel aan het werk gaan, dan kun je wellicht beter kiezen voor een dining set. Een dining set bestaat over het algemeen uit een hoge tafel met losse stoelen. Aan een dining set zit je dus actiever, op een loungebank passiever.

Tip 3: Materiaal

Elk soort materiaal heeft zo zijn eigen sfeer en uitstraling. Kijk welk soort materiaal het beste bij de sfeer van jouw tuin pas. Aluminium geeft een wat modernere uitstraling, teakhout zie je meer in een natuurlijke, landelijke tuin. Loungesets van wicker zie je vaak terug in klassieke tuinen. Met sierkussens kun je je bank opvrolijken. Er zijn zelfs vloerkleden en andere accessoires verkrijgbaar die je buiten kunt gebruiken. Hiermee creëer je van je tuin een huiselijke en gezellige sfeer. Bepaal ook welke kleur het beste bij je tuin past.

Tip 4: Zitcomfort

Een bank moet lekker zitten; dat geldt niet alleen voor de bank in je woonkamer, dat geldt ook voor de bank in de tuin. Je wilt er immers toch urenlang op doorbrengen? Dan moet het ook lekker zitten. Ga eens naar een winkel en probeer flink wat sets uit. Het maakt daarbij niet uit of je de set mooi of niet mooi vindt. Test het uit en bepaal wat je fijn vindt, of het hard of zacht is, of de rugleuning hoog genoeg is, voor het zitgedeelte breed genoeg is voor je knieën.

Tip 5: Het blijft niet bij een bank alleen

Hoera; je hebt dé perfecte loungeset gevonden. Maar dan is het ook belangrijk dat je de set goed onderhoudt. Een loungeset staat immers altijd buiten en wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Nu is het gebruikte materiaal van een loungeset altijd bestand tegen weer en wind, de kussen zijn gemaakt van een outdoorstof en kunnen best tegen wat regen en vocht. Toch is het belangrijk dat je de set op de juiste manier verzorgd. Bescherm je loungeset met een beschermhoes tijdens de herfst- en wintermaanden en ruim ook je kussen op. Hiermee voorkom je weer- en schimmelvorming in de kussens en zo kun je langer genieten van je loungeset. Een opbergkist voor de kussen is ook een van de mogelijkheden om aan te schaffen.

Waar let jij op tijdens het kopen van een loungeset?

Related Posts