Home Ruimte Een landelijke look in de eetkamer: 5 tips

Een landelijke look in de eetkamer: 5 tips

Door Joanne

Veel mensen zijn fan van de landelijke interieurstijl. Het zit vol karakter en het straalt veel warmte uit. Het is daarnaast een hele mooie look om toe te passen in de eetkamer. In dit artikel geven we een aantal tips om zelf een landelijke sfeer te creëren. Het hoeft helemaal niet zo lastig te zijn!

Tip 1: Laat een houten vloer leggen

De vloer van de eetkamer is erg bepalend voor de sfeer. Bij een landelijke stijl is het erg mooi om te kiezen voor een karakteristieke houten vloer. Wil je toch liever een onderhoudsvriendelijke vloer? Kies dan voor een PVC vloer of tegels met een houtlook.

Tip 2: Maak gebruik van neutrale kleuren

Bij een landelijk interieur wordt er vooral gebruik gemaakt van neutrale kleuren. Dit kun je dus eenvoudig toepassen in de eetkamer. Naast de houten vloer in een mooie bruintint, kun je ook de wanden een rustige kleur geven. Let daarnaast goed op het simpele kleurenpalet bij het uitzoeken van de meubels en accessoires.

Tip 3: Koop een robuuste eettafel

Een landelijke eettafel is stoer, robuust en natuurlijk. Er moet genoeg ruimte zijn om met de hele familie aan te schuiven voor een gezellig etentje. De precieze stijl van de tafel kan toch nog behoorlijk variëren. Er zijn bijvoorbeeld donkere industriële tafels met zwarte stalen poten, maar ook romantische houten tafels in een lichte kleur. Deze keuze ligt dus helemaal bij jou! Probeer bij het uitzoeken van de tafel wel meteen rekening te houden met de eetkamerstoelen. Niet alleen de kleur en het materiaal, maar ook de hoogte is erg belangrijk. Het is vaak het mooiste als de stoelen goed onder de tafel geschoven kunnen worden.

Tip 4: Zoek comfortabele en landelijke stoelen

Eetkamerstoelen schaf je niet zomaar aan. Het is een aankoop waarbij zowel de look als het comfort van groot belang is. Het kan daarom soms een tijdje duren voordat je het perfecte exemplaar hebt gevonden. Blijf vooral goed zoeken en probeer zo veel mogelijk stoelen uit! Kijk niet alleen in de grote woonwinkels, maar struin ook eens het internet af. Vaak hebben webwinkels ook een showroom waar je terecht kunt om proef te zitten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een eetkamerstoel van De Bommel Meubelen.

Tip 5: Kies voor natuurlijke materialen

Om het geheel mooi aan te kleden, kun je het beste zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruiken. Deze accessoires passen prachtig bij het kleurenpalet van de landelijke stijl. Koop een mooi vloerkleed, zet een rieten mand op tafel en zorg voor de finish touch met houten decoratie.

Related Posts