Home Ruimte Een kleine woonkamer inrichten: 8 handige tips

Een kleine woonkamer inrichten: 8 handige tips

Door Joanne

Lang niet iedereen heeft een luxe penthouse of een groot landhuis met een ruime woonkamer. Meestal moeten we het doen met een ‘klein maar fijn’ rijtjeshuis of een knus appartement in de stad. Toch hoeft dat niet te betekenen dat zo’n bescheiden ruimte geen mogelijkheden heeft. Je kunt er namelijk nog allerlei kanten mee op! Wij geven je 8 handige tips om een kleine woonkamer optimaal te benutten en stijlvol in te richten.

1. Maak gebruik van lichte kleuren

Ondertussen is het algemeen bekend dat lichte kleuren een ruimte groter laten lijken. Het is daarom een slimme keuze om al jouw muren van de woonkamer een lichte tint te geven. Denk niet alleen aan wit, maar ook aan pasteltinten of neutrale kleuren.

2. Teken een plattegrond

Wil je de inrichting van je kleine woonkamer echt goed aanpakken? Teken dan een plattegrond van de ruimte. Zo kun je strategisch bepalen waar alle meubels moeten staan. Dit scheelt een hoop schuiven, tillen en proberen.

3. Kies voor compacte en luchtige meubels

Met compacte meubels bedoelen we niet dat het meubilair heel klein moet zijn. Het design moet vooral functioneel zijn en niet te veel overbodige tierelantijntjes hebben. Je kunt dus best kiezen voor een grote hoekbank! Koop een bank op pootjes zodat het geheel iets luchtiger oogt. Hetzelfde geldt voor stoelen, krukjes en bijzettafels. Een combinatie van een robuuste basis en subtiele poten is perfect voor een kleine ruimte.

4. Hang de tv aan de muur

Bespaar een hoop ruimte door je tv aan de muur te hangen. Vaak is een speciaal televisiemeubel helemaal niet nodig. Je kunt er eventueel een klein kastje of een smalle bijzettafel bij zetten voor de afstandsbediening en mediabox.

5. Laat een verticale radiator plaatsen

Een verticale radiator heeft ongeveer hetzelfde vermogen als een traditionele horizontale radiator, maar het neemt minder ruimte in. Dit is dus een geweldige aankoop voor een kleine woonkamer. Er zijn staande radiatoren verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Er zijn dus ook ontwerpen die goed passen bij de stijl van je interieur. Je koopt deze verticale radiatoren bij Cvkoopjes.nl.

6. Zorg voor goede verlichting

Zorg ervoor dat er overdag genoeg daglicht in de ruimte komt. Dit laat de woonkamer veel groter lijken. Besteed daarnaast aandacht aan de juiste verlichting. Hang goede basisverlichting aan het plafond waar je de hele kamer mee kunt belichten.

7. Kies voor een strakke vloer

Een strakke vloer laat de woonkamer groter lijken dan vloer met een druk patroon. Ook vloerbedekking is vaak geen goede keuze. Vervang dit liever voor een moderne laminaatvloer of PVC-vloer.

8. Maak gebruik van de hoogte

Heeft jouw kleine woonkamer een hoog plafond? Maak er gebruik van! Benadruk deze hoogte en gebruik het als extra opbergruimte.

Related Posts