Home Wonen Een huisdier verwelkomen: deze voorbereidingen moet je treffen

Een huisdier verwelkomen: deze voorbereidingen moet je treffen

Door bouwsuper
Een huisdier verwelkomen: deze voorbereidingen moet je treffen

Als jij dit artikel leest krijg jij waarschijnlijk een nieuw huisdier. Gefeliciteerd! Misschien heb je je hele leven lang dieren gehad, maar het kan ook zo zijn dat je voor het eerst een dier gaat verwelkomen. Als het nog helemaal nieuw is weet je misschien nog niet welke voorbereidingen je moet treffen. Er zijn namelijk een aantal dingen die je voor de komst van je nieuwe maatje even moet regelen. In dit artikel gaan we je een aantal handige tips geven om je goed voor te bereiden op de komst van het nieuwe huisdier.

Doe wat onderzoek

Voordat je een nieuw huisdier kunt verwelkomen, moet je er eigenlijk eerst een onderzoekje op loslaten. Je hebt waarschijnlijk wel onderzocht welk diersoort het best bij jou past en het ras is waarschijnlijk ook met zorg gekozen. Toch zijn er nog wat andere voorbereidingen die je het best voor de komst van je nieuwe dier kunt treffen. Idealiter ben je de eerste paar dagen vrij, als dat niet kan is vanuit huis werken een goede oplossing. Zo kun je ervoor zorgen dat het nieuwe gezinslid zich sneller op zijn gemak voelt. Ook is het slim om van tevoren al te onderzoeken welke dierenarts goed is. Let hierbij op de bereikbaarheid, het tarief en recensies van anderen.

Regel de standaard benodigdheden

Ieder dier heeft bepaalde spullen nodig. Voer is één van deze dingen. We raden je aan om aan de vorige eigenaar/fokker te vragen welk voer het dier daar kreeg. Geef de eerste paar dagen ook vooral dit voer. Dat maakt de verhuizing wat makkelijker voor het dier. Voor de rest moet je er rekening mee houden dat je eerst even een tripje naar een dierenwinkel moet maken. Je hebt bijvoorbeeld voer- en drinkbakken, een mand en speelgoed nodig. Daarnaast zijn er nog andere items die specifiek gebonden zijn aan het dier. Denk dan bijvoorbeeld aan een riem of een krabpaal. Ook zal het je waarschijnlijk opvallen dat je opeens meer haren op je kleding en meubels terugvindt. Kattenhaar verwijderen is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je het doet en welke tools je ervoor nodig hebt. Hetzelfde geldt voor hondenhaar verwijderen. Gelukkig staan er heel veel handige tips en tricks op het internet. 

Maak afspraken én maak huisdierproof

Maak afspraken én maak huisdierproof

Zorg tot slot dat jouw huis volledig diervriendelijk is. Dit is in de breedste zin: schrap giftige planten, bescherm je kabels en beveilig je balkon als je deze hebt. Houdt er ook rekening mee dat je brandende kaarsen niet meer onbeheerd achter kunt laten. (Vooral) jonge dieren zijn nieuwsgierig van aard en stoten spullen zonder pardon om. Daarnaast is het belangrijk dat je voor de komst van jouw nieuwe maatje de regels bepaalt. Zorg ook dat jij – en ieder ander binnen het huishouden – hier consistent in is. Het is moeilijk om een gewoonte af te leren bij een dier.

Related Posts