Home Klustips Een houten tafel behandelen met hardwaxolie

Een houten tafel behandelen met hardwaxolie

Door bouwsuper
Een houten tafel behandelen met hardwaxolie

Heb je een houten tafel? Dan is het verstandig om deze te behandelen met hardwaxolie. Dat brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Om te beginnen kan dit de uitstraling van de tafel verbeteren. Wil je bijvoorbeeld dat de tafel een wet-look uitstraling krijgt, dan is het geen slecht idee om je tafel te behandelen met deze olie. Je kunt echter ook voor een matte uitstraling gaan door eerst een kleur op de tafel aan te brengen. Wil je een houten tafel behandelen tegen vlekken? Ook dan is hardwaxolie zeer geschikt. Deze olie helpt je namelijk om de tafel te beschermen.

Hoe hardwaxolie de houten tafel beschermt

Met hardwaxolie kun je een beschermlaag op de houten tafel aanbrengen. Het voordeel daarvan is dat vlekken niet meer tot diep in het hout doordringen. Vooral wanneer je nog wel eens een wijntje aan de tafel wilt drinken, is dat een prettige gedachte. Ook wanneer je geen wijn drinkt, is het echter aan te raden om een houten tafel goed te behandelen. Vlekken zijn namelijk lastig uit een onbehandelde tafel te verwijderen. Dat geldt niet alleen voor wijnvlekken, maar ook voor veel andere soorten vlekken. Zelfs wanneer je ontzettend voorzichtig bent, is het onvermijdelijk dat je een keer over de tafel heen knoeit. Een nieuwe tafel kun je daarom ook het best zo snel mogelijk behandelen.

Als je een houten tafel goed behandelt, dan brengt dit ook als voordeel met zich mee dat je geen onderzetters meer hoeft te gebruiken. Organiseer je een gezellig avondje met vrienden of familieleden, dan hoef je ook niet bang te zijn dat de tafel beschadigd raakt. Zo kun je ook veel beter van de uitstraling van de tafel genieten.

Hoe kun je een tafel behandelen met hardwaxolie

Hoe kun je een tafel behandelen met hardwaxolie?

Heb je de olie voor houten tafel in huis, dan is het relatief eenvoudig om de tafel te behandelen. Daarvoor kun je een kwast en roller gebruiken. Hierna kun je de tafel een tijd niet gebruiken, totdat de beschermlaag echt goed droog is. Tijdens het drogen van de hardwaxolie is het belangrijk dat er voldoende zuurstof in de ruimte aanwezig is. Is de hardwaxolie eenmaal aangebracht en gedroogd, dan wordt je tafel vanaf dat moment optimaal beschermd tegen vlekken. Wanneer je voor de juiste hardwaxolie kiest, dan is de olie niet schadelijk voor mens en dier. Zo kun je dus ook met een gerust hart aan de tafel eten vanaf het moment dat de olie is gedroogd.

Related Posts