Home Wonen Een garagedeur met WOW-effect? Het kan!

Een garagedeur met WOW-effect? Het kan!

Door bouwsuper
Een garagedeur met WOW-effect? Het kan!

Een garage wordt meestal niet gezien als het meest sexy gedeelte van een woning. Echter kan ook de garage door middel van een prachtige garagedeur een ware eyecatcher zijn! Bij steeds meer luxe nieuwbouwwoningen zien we dit dan ook terug komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Houten garagedeuren

Doordat hout een bewerkelijk product is zijn de ontwerpmogelijkheden van houten garagedeuren bijna oneindig. Er kunnen zowel klassieke als moderne profileringen worden gecreëerd. Op deze manier kan de garagedeur perfect aansluiten op de uitstraling van de woning. Ook kan er gekozen worden voor een rustige uitstraling door een garagedeur te voorzien van horizontale of verticaal geplaatste latten.

Houten garagedeuren

Onzichtbare houten garagedeur

Wanneer men een volledig houten gevel heeft of wenst kan de garagedeur hier onzichtbaar in worden verwerkt. De houten garagedeur wordt dan gemaakt van exact hetzelfde hout als de gevelbekleding. Vervolgens wordt de garagedeur zo ontworpen en geplaatst dat de houten latten van de garagedeur perfect overlopen op de houten latten van de gevelbekleding. In gesloten stand is het hierdoor vrijwel onmogelijk om te zien dat er een garagedeur aanwezig is.

Garagedeur monumentale woningen van hout

Een monumentale woning en grachtenpand zijn historische gebouwen van culturele waarde. Bij eventuele verbouwplannen moet er altijd rekening gehouden worden dat het originele aanzicht behouden dient te worden vanwege de monumentale status. Hier komt de bewerkelijkheid van hout om de hoek kijken. Houten garagedeuren kunnen gemaakt worden in exact dezelfde stijl als de oorspronkelijke garagedeur of gevel. Zo zijn er in het verleden al garagedeuren gecreëerd op plekken waar oorspronkelijk geen garagedeur aanwezig was. De garagedeur is hier volledig in de gevel geïntegreerd zodat deze onzichtbaar is.

Bekijk voorbeelden

Benieuwd naar diverse woningen waar de garagedeur een echte eyecatcher van de woning is? Bekijk de website van Different Doors. Zij maken prachtige houten garagedeuren met eindeloze ontwerpmogelijkheden. Bekijk en oordeel zelf!

Related Posts