Home Wonen Een design eetkamer inrichten: 4 tips

Een design eetkamer inrichten: 4 tips

Door bouwsuper
Een design eetkamer inrichten: 4 tips

Eetkamers hebben door de jaren heen een aantal van de meest extreme veranderingen in trends doorgemaakt. Een eetkamer is altijd één van de meest traditionele kamers in een huis geweest en in de afgelopen tien jaar heeft de eetkamer een explosie van moderniteit gezien. Eetkamertrends veranderen voortdurend. Van een traditionele en donkere ruimte, zijn eetkamers nu één van de meest aanpasbare en flexibele kamers in huis. Wanneer je op zoek bent naar een aantal ideeën voor het updaten van jouw eetkamer, doe dan wat inspiratie op met de volgende 4 tips voor een moderne eetkamer.

Moderniseer jouw verlichting

Iedereen herinnert zich nog wel de grote kroonluchter in de eetkamer van zijn grootouders. Ontzettend sierlijk, mooi en extreem ouderwets. Hoewel kristallen kroonluchters zeker luxueus en modern kunnen zijn, geven de meeste eetkamertrends toch de voorkeur aan twee of drie grote verlichtingsarmaturen boven de tafel.

Laaghangende lampen, ronde lampen en industriële gloeilampen zijn voorbeelden van populaire verlichtingsarmaturen die moderne eetkamers sieren. Het gebruik van unieke armaturen, niet alleen kroonluchters, kan helpen bij het creëren van een centraal punt in jouw huis.

Unieke meubels voor jouw eetkamer

Unieke meubels voor jouw eetkamer

Eetkamerstoelen die niet bij elkaar passen behoort tot een meubeltrend waar veel mee wordt geëxperimenteerd. Hoewel een uniforme eetsetting in veel huizen of restaurants past, kan het mixen van stoelen en het bezitten van een aantal unieke stukken een fantastisch verhaal vertellen over jouw huis. Het gebruik van stoelen die uiteenlopen in vorm en verschillende bekleding, creëert een bijzonder design. Wanneer dit goed gedaan wordt, geeft het een gevoel van planning en zorg. Zo kun je bijvoorbeeld een walnoot eettafel gebruiken met stoelen van een metalen frame.

In veel keukens en eetkamers met grote tafels worden banken in plaats van eetkamerstoelen gebruikt als zitmeubilair. Een lange houten bank of een gestoffeerde bank creëert een gevoel van saamhorigheid en ze staat mooi naast een design houten eettafel. Wanneer je bijvoorbeeld een grote familie hebt of regelmatig diners organiseert, kan een bank gemakkelijk dienen als grote zitplaats.

Natuurlijk licht

Traditionele eetkamers hebben vaak gedimde verlichting en donkere meubels om een formele sfeer te creëren. Een moderne eetkamer zou dit moeten vermijden en in plaats daarvan optimaal gebruik moeten maken van natuurlijk licht. Grote ramen die natuurlijk licht binnenlaten zijn ideaal voor een moderne eetkamer. Wanneer jouw eetkamer dergelijke ramen niet heeft en je geen renovatie kunt betalen, gebruik je heldere gloeilampen. Deze lampen bootsen het natuurlijke licht na en zorgen ervoor dat jouw eetkamer helderder en natuurlijker lijkt. Daarnaast kunt je spiegels gebruiken, zodat je profiteert van het natuurlijke licht dat binnenkomt.

Gebruik kunst

Een recente trend in de eetkamer is een groot kunstwerk aan de muur. In plaats van een muur in een accentkleur te schilderen, kun je op zoek gaan naar een kunstwerk dat je mooi vindt en dat veel ruimte inneemt. Dit kan je eveneens helpen bij het kiezen van kleuren en accessoires. Je kunt namelijk verschillende tinten uit het kunstwerk kiezen en in jouw eetkamer gebruiken. Dit helpt bij het maken van een samenhangend ontwerp. Zeker wanneer jouw ontwerp veel felle kleuren bevat, is het zeer modern!

Related Posts