Home Klustips Een dakterras aanleggen

Een dakterras aanleggen

Door bouwsuper

dagterrasEindelijk heb je het huis van je dromen gekocht. Er is slechts een ding wat nog aangepakt moet worden en dat is het platte dak van de woning. Er is een deur die naar buiten gaat, alleen is er nog helemaal niets aan het dak gebeurd.

Het is daarom de hoogste tijd om een dakterras aan te leggen. Maar hoe doe je dat en waar let je op?

Regel een vergunning

In de meeste gevallen is er van de gemeente waar je woont toestemming nodig om een dakterras te mogen aanleggen. Uiteraard doe je dat voordat je al het materiaal voor een dakterras in huis hebt gehaald.

Zorg voor een goede dakbedekking

Voordat je een dakterras gaat leggen, is het belangrijk dat de constructie in orde is en dat er al bestaande dakbedekking aanwezig is. Dit kan bijvoorbeeld dakleer of bitumen zijn. Er mag in elk geval geen grind aanwezig zijn op het dak en eventuele beschadigingen aan de dakbedekking moeten vooraf verholpen worden.

Pak de ondergrond aan

Eerst moet de ondergrond aangepakt worden. Pas later volgt de omheining. Je kunt nu de stoeptegels gaan aanbrengen met rubberentegeldragers. Daarbij is het belangrijk dat er over elke 5 meter 10 tegels verdeeld worden. Houd er rekening mee dat water nog steeds naar de afvoerput kan blijven lopen. Wanneer je daar klaar mee bent, kun je de liggers met stalen hoekprofielen op de tegels plaatsen.

Dan is het de hoogste tijd om de liggers op de vloeronderdelen schroeven en er een mooi dakterras van te maken.

Een goede omheining

Een mooi dakterras is natuurlijk niets zonder een goede omheining. Je kunt vlakke paalprofielen op de vlonder gebruiken. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een reling wilt aanbrengen op je dakterras. Qua materiaal dat je kunt gebruiken voor je dakterras kun je het beste kiezen voor hardhout of naaldhout.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.