Home Klustips Duurzaam verhuizen? 4 tips!

Duurzaam verhuizen? 4 tips!

Door bouwsuper

Duurzaamheid is een trend die alsmaar groter wordt en we hoeven je niet uit te leggen waarom. Het is tegenwoordig mogelijk om bij bijna alle activiteiten die we doen te zoeken naar milieuvriendelijke oplossingen. En zo ook bij het verhuizen. Van plan om te gaan verhuizen en wil je weten hoe je dit duurzaam kan doen? Dan hebben we 4 tips voor je.

1. Vervoer je inboedel in een elektrische verhuiswagen

Op straat zie je ze steeds vaker: elektrische auto’s. En deze zijn de laatste jaren alleen maar verder ontwikkeld. Zo is er nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om grote hoeveelheden te transporteren door middel van elektrische verhuiswagens. De capaciteit van zulke transportwagens is even groot als die van normale verhuiswagens. Daarnaast geven ze minder geluidsoverlast en het belangrijkste: de CO2 uitstoot is nagenoeg nihil.

2. Gebruik duurzame verhuisdozen

Ieder jaar gooien we rond de 35 miljoen kartonnen verhuisdozen weg. Zonde van alle gekapte bomen, niet waar? Kies daarom recyclebaar noppenfolie of kunststof verhuisdozen voor het vervoeren van je spullen. Hoewel de productie van deze materialen wat minder duurzaam is, gaan ze een stuk langer mee. En bovendien kan je deze dozen na de verhuizing gebruiken als opslag voor spullen als seizoenskleding of extra dekens.

3. Gooi oude spullen (milieu)bewust weg.

Neem duurzame beslissingen voordat je gaat verhuizen. Ben je van plan om spullen weg te gooien? Houdt hierbij dan rekening met het milieu. Sommige spullen kunnen namelijk niet zomaar bij het grof vuil. Denk hierbij aan witgoed en elektronische apparaten. In bijna elke gemeente in Nederland zijn recyclecentra waar deze apparaten gemakkelijk ingeleverd kunnen worden, zodat deze gerecycled kunnen worden.

4. Twee linkerhanden? Huur een duurzame verhuizer in

Wie risico wil vermijden met het verhuizen van zijn of haar inboedel, die huurt een verhuizer in. En ook verhuizers kunnen milieubewust bezig zijn bij het vervoeren van jouw inboedel van A naar B. Wil je zeker weten dat de verhuisservice die je inschakelt ook milieubewust werkt? Kijk dan goed of de verhuizer in het bezit is van de volgende keurmerken.

  • ISO 14001 keurmerk. Bezit een bedrijf dit keurmerk, dan gaan ze bewuster om met energie, water, papier en brandstof. Deze bedrijven hebben goedkeuring gekregen van de instantie ISO
  • Ook is er het Erkende Verhuizers keurmerk. Dit keurmerk wordt gegeven aan verhuizers die voldoen aan meerdere eisen op gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.