Home RuimteBadkamer Drie redenen om een Sunshower in je badkamer te installeren

Drie redenen om een Sunshower in je badkamer te installeren

Door bouwsuper
Drie redenen om een Sunshower in je badkamer te installeren

Een Sunshower is een vernuftig systeem dat gebruik maakt van infrarood en eventueel UV-licht om je het gevoel te geven dat je staat te douchen in het warme licht van de zon. Overbodige luxe? We think not! Hier zo maar even drie (hele goede!) redenen waarom een Sunshower ook iets voor jou zou kunnen zijn.

1. Hij helpt tegen de winterblues

Voor wie er aan het einde van de winter gewoon effe klaar mee is, snakt naar een terras en de dagen aftelt tot het eerste lammetje door de wei dartelt, is de Sunshower dé oplossing. Want: hij stimuleert met slechts 10 minuten per dag de aanmaak van vitamine D, waar je vaak een tekort aan hebt als gevolg van het vele binnen zitten en de korte dagen die nu eenmaal bij de winter horen. 

2. Hij warmt je op van binnenuit

Oef, wat is het koud! Het lijkt wel alsof met je lichaam hetzelfde gebeurt als met je huis; aan het einde van de winter is de kou diep in het geraamte getrokken en krijg je het bijna niet meer warm. Je kunt de woonkamer opstoken tot 25 graden, dikke truien aantrekken en de hele dag met dekentjes en kruiken rondlopen, maar de warmte bereikt je binnenste gewoon niet meer. Zelfs een uur onder de warme regendouche helpt niet. De Sunshower doet dat wel. Die warmt je echt op van binnenuit. 

Hij warmt je op van binnenuit

3. Hij helpt tegen pijntjes

Voelen je spieren vaak stijf aan, bijvoorbeeld omdat je veel sport of gewoon omdat je niet meer de jongste bent? Heb je veel last van nek- of rugklachten? Heb je misschien zelfs artrose of reuma? Hoewel je de Sunshower niet moet zien als een medische behandeling, kan hij je hierbij wel degelijk verlichting bieden. De infraroodstraling van de Sunshower verwijdt namelijk de bloedvaten in je spieren en gewrichten en verbetert daardoor de doorbloeding. Die verlichting is tijdelijk, maar je kunt elke dag opnieuw eventjes 10 minuten voor de Sunshower gaan zitten om het effect te vernieuwen.

Related Posts