Home Wonen Doe meer met wasverzachter; 6 tips

Doe meer met wasverzachter; 6 tips

Door Marieke
Wasverzachter

Wasverzachter is met een bepaald doel op de markt gebracht. Wasverzachter zorgt ervoor dat je kleding weer heerlijk zacht aanvoelt en dat je je niet hoeft af te drogen met een handdoek die aanvoelt als schuurpapier. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je wasverzachter niet voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. In dit artikel geven wij je 6 tips waarvoor je wasverzachter nog meer kunt gebruiken.

Wasverzachter doet meer!

  • Textiel krijgt dankzij was verzachter een beschermend laagje. Hierdoor blijft je kleding langer mooi van vorm, maar ook van kleur. Kleding trekt ook minder snel vuil aan waardoor het dus langer schoon blijft.
  • Wasverzachter zorgt ervoor dat er minder wrijving is tussen de strijkijzer en stof. Hierdoor vlieg je zomaar met je strijkijzer over je kleding heen. Strijken gaat veel soepeler.
  • Een zachte stof schuurt minder tegen je huid. Kleding zal daardoor lekkerder zitten.
  • Textiel neemt dankzij de wasverzachter minder vocht op en daardoor droogt natte kleding ook sneller.

Met wasverzachter kun je meer!

Maar je kunt nog veel meer met wasverzachter. We noemen 6 tips;

Ramen zemen

Een klein beetje was verzachter mengen in lauw water en je hebt dé oplossing voor je vieze ramen. De viezigheid op je raam zal verdwijnen, ze worden streeploos schoon én daarna zullen je ramen ook stof afweren. Twee vliegen in een klap dus.

Vloer dweilen

Ook je vloer kun je dweilen met was verzachter. Je doet een klein scheutje water in een emmer met heet water en vervolgens dweil je op een normale manier je vloer. Het resultaat is dat je vloer verbluffend stralend schoon zal zijn!

Tegelmuur in bijvoorbeeld de badkamer

Badkamertegels houden ook wel van was verzachter. Schrob de tegels met een sopje met daarin een scheutje wasverzachter en spoel de tegels vervolgens af met warm water. Bovendien helpt de was verzachter ook tegen kalkaanslag. Wat wil je nog meer? Natuurlijk ook geschikt voor de tegelmuur in je toilet of keuken.

RVS

Kun je je ook zo ergeren aan die vlekken op roestvrij staal? Met wasverzachter zijn die vlekken verleden tijd. Wrijf de vlekken zo weg met wat verdunde was verzachter op een doek en je kranen en al het RVS zal weer stralend blinken.

Meubels

Wasverzachter gemixt met wat water zal ervoor zorgen dat stof wegblijft. Dit helpt bijvoorbeeld ook voor je meubels. Meng wat was verzachter in water en doe het in bijvoorbeeld een plantenspuit. Spuit het mengel op je meubels en wrijf het droog met een doek. Die laag stof op je kast is hiermee verleden tijd.

Laat je haar glanzen

Wasverzachter is perfect om je haar te laten glanzen. Was eerst je haar met shampoo, wrijf het vervolgens in met was verzachter, even laten intrekken, uitspoelen en je hebt een glanzende bos met haar. Ook zal je haar niet meer statisch zijn. Zorg er wel voor dat de verzachter niet in je ogen terechtkomt.

Waar kun je beter geen wasverzachter voor gebruiken

Een handdoek dat aanvoelt als schuurpapier is niet fijn. Verzachter biedt uitkomst, maar doordat er een beschermend laagje over het textiel komt, absorbeert het minder vocht. Je handdoeken zullen hierdoor wel eerder versleten zijn. Om diezelfde reden kun je ook beter je microvezeldoekjes niet met wasverzachter wassen.

Gebruik geen verzachter als je babykleertjes gaat wassen. Het huidje van een baby is erg gevoelig en kan niet goed tegen de parfum van de wasverzachter.

Je dekbed wassen? Doe dit dat niet met verzachter. Je dekbed moet kunnen absorberen en zweet kunnen doorluchten. Dit kan niet meer als er door de wasverzachter een laagje op je dekbed komt te liggen. Niet zo fris dus als je veel zweet in bed. Ditzelfde geldt voor sportkleding. Sportkleding is ademend en door de wasverzachter kan de stof zijn werking niet meer doen. Het zweet blijft op je huid liggen en zal niet meer zo fris gaan ruiken.

Related Posts