Home Stappenplannen DIY – Luxe borrelplank

DIY – Luxe borrelplank

Door Marieke
DIY Borrelplank voor de hous warming

Ben je net verhuisd? Heb je je huis flink opgeknapt? Dan is het tijd om een housewarmingparty te organiseren. Al je familie, vrienden, kennissen en collega’s nodig je uit zodat je vol trots je prachtige huis kan laten zien. De tafel staat vol met lekkere hapjes en drankjes en daarmee kan zo’n party supergezellig worden en tot in de late uurtjes doorgaan. Die heerlijke hapjes kun je presenteren op een heuse, luxe borrelplank. Een borrelplank die je natuurlijk zelf gemaakt hebt. In deze DIY leggen wij je stap voor stap uit hoe je een borrelplank maakt en wat je er allemaal voor nodig hebt. Natuurlijk is deze borrelplank niet alleen tijdens een house warming te gebruiken, maar ook op een verjaardag of elk ander feestje. Of als je gewoon trek hebt in iets lekkers.

Benodigdheden

Stappenplan borrelplank

Stap 1: schuren

Schuur de zijkanten van de houten plank zodat je zeker weet dat er geen splinters meer van af komen.

Stap 2: afplakken

Neem de rol afplaktape. Plak de tape op de bovenzijde van de plank, helemaal in het rond precies langs de rand van de plank. Zorg dat je de tape goed aandrukt zodat er geen verf onder kan piepen. Het is de bedoeling dat de randen van de plank houtskleur blijven. De binnenkant van de plank ga je verven met krijtbordverf.

Stap 3: verven

Nu kun je beginnen met verven. Verf de binnenkant van de plank helemaal in met schoolbordverf. Dit kun je het beste twee keer doen voor het beste resultaat. Laat de verf na één keer verven goed drogen. Verf het de volgende dag nog een keer. Als de verf droog is kun je de afplaktape verwijderen.

Stap 4: handgrepen bevestigen

Is de verf goed droog? Dan kun je verdergaan met het bevestigen van de handgrepen. Plaats zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant een handgreep. Meet het goed af zodat ze goed in het midden zitten.

Stap 5: borrelen maar!

De luxe borrelplank is klaar. Nu kun je deze vullen met allerlei lekkere hapjes; stukjes worst, kaas, toastjes met salade, olijven, tomaatjes, … Bij elk hapje kun je met krijt erbij schrijven wat het precies is. Of schrijf een prachtige en inspirerende quote op de plank!

Lees ook: DIY – Mölkky, een Fins werpspel

Borrelplank maak je zelf met dit stappenplan

Recept 1: caprese op een stokje

Ingrediënten

  • Coburger ham
  • Blaadjes verse basilicum
  • Mini mozzarella-bolletjes
  • Zongedroogde tomaatjes of mini-tomaatjes
  • Prikkers

Bereiding

Schuif aan een tapas-prikker het volgende in deze volgorde: 1 blaadje basilicum, 1 bolletje mozzarella, 1 tomaatje, 1 blaadje basilicum, 1 opgerold stukje coburger ham.

Recept 2: Kipspiesje

Ingrediënten

  • Blokjes kipfilet
  • Champignons, kleintjes
  • Plakje bacon
  • Peper en zout
  • Tapas-prikkers

Bereiding

Snijd de kipfilet en blokjes en strooi er wat zout en peper over (eventueel kun je ook kiezen voor een marinade, bijvoorbeeld een honing-mosterdmarinade). Wikkel een reepje bacon om een champignonnetje. Schuif een stukje kipfilet aan de prikker, vervolgens een champignon met bacon en sluit af met weer een stukje kipfilet. Bak de spiesjes totdat de kip en de champignon gaar is. Serveer de spiesjes met een honingmosterddip (mayonaise gemengd met honing en mosterd, eventueel peper en zout).

Lees ook: Zelf een zandbak maken; zo doe je dat!
Lees ook: DIY: Zelf een barkruk maken

Related Posts