Home Klustips Diverse soorten afplaktape en waar je het voor gebruikt

Diverse soorten afplaktape en waar je het voor gebruikt

Door Marieke
Welke soorten afplaktape er zijn en waar je die voor kunt gebruiken

Wil je je muur schilderen, je kozijnen verven of je kast een andere kleur geven? Dan heb je naast verf en een kwast ook afplaktape nodig. Schilderstape is een soort tape dat je gebruikt om randen van een te schilderen ondergrond af te plakken, zodat er geen verf buiten de randen terechtkomt en je in een strakke lijn kunt verven. Voor elk type ondergrond is er de juiste afplaktape verkrijgbaar. Gebruik je de verkeerde tape, dan wordt niet alleen het afplakken een stuk lastiger, maar ook het eraf trekken van de tape ná de klus is een flink stuk lastiger. Daarom vertellen wij je in dit artikel alles over de diverse soorten schilderstape en waar je het voor gebruikt.

Universele crèmekleurige crèpetape

De meeste bekende soort afplaktape is de standaard crèmekleurige crèpetape die je voor de meeste kleine en snelle afplakklusjes wel kunt gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld ook op je ramen plakken wanneer je je kozijnen gaat schilderen. Het is echter wel belangrijk om de tape direct na het verven te verwijderen. Doe dit wel voorzichtig. De verf zal dan mooi in een scherpe lijn samenvloeien. Wanneer je een paar dagen later de tape verwijdert, heb je kans dat je de verf er weer mee lostrekt en dat de lijmresten van de tape op je ondergrond blijft zitten.

Goudgele afplaktape

Tape Gold heeft een goudgele kleur en is gemaakt van rijstpapier. Daardoor krijg je veel scherpere lijnen waardoor je eindresultaat een professionele uitstraling krijgt. Tape Gold is geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis. De tape laat geen lijmresten achter wanneer je het eraf trekt. Je kunt de tape maar liefst 3 maanden buitenshuis laten zitten en tot wel 6 maanden binnenshuis. Toch raden wij aan om de tape direct na het schilderen te verwijderen.  

Paarse afplaktape

Schilderstape in de kleur paars is met name geschikt voor kwetsbare ondergronden binnenshuis. Denk dan bijvoorbeeld aan behang, papier en geschilderde ondergronden. De tape kleeft daarom licht en is dan ook makkelijk te verwijderen zonder dat er lijmresten achter blijven. De tape is alleen geschikt voor binnenshuis en kan tot wel 8 weken blijven zitten. Maar ook nu raden we weer aan, trek de tape er bij voorkeur direct af als je klaar bent met je klus.

Blauwe afplaktape

Naast de crèmekleurige, de goudgele en de paarse afplaktape is er ook nog een blauwe variant. Deze tape is UV-bestendig en daardoor ontzettend sterk. De blauwe afplaktape is met name geschikt voor verweerde oppervlakken buitenshuis. Met deze tape kun je strakke lijnen maken met een professioneel resultaat. De tape is vochtbestendig en kan ongeveer 3 maanden blijven zitten, maar ook nu weer raden we aan om direct na je klus het tape te verwijderen voor het beste resultaat.

Rode afplaktape

De rode tape is zowel binnen als buiten te gebruiken op gladde en gestructureerde ondergronden, maar ook op lichtvochtige ondergronden. De rode schilderstape plakt goed en heeft een gladde bovenkant. Deze combinatie zorgt voor mooie, scherpe randen.

Frogtape

Heb je vaak last van verf die onder het tape krijgt? Maak dan eens gebruik van Frog Tape. Frog Tape is een afplaktape met PaintBlock technologie wat er voor zorgt dat er geen verf meer onder de tape door kruipt, met superscherpe verfranden als resultaat.

Afplaktape speciaal voor hoeken

Afplaktape speciaal voor hoeken is speciaal ontwikkeld voor haakse hoeken. Het tape is uitrekbaar zodat je er makkelijk mee om de hoek kunt tapen. Het werkt verbluffend goed is onze ervaring. Dit tape is alleen binnenshuis te gebruiken.

Afplaktape met folie

Aan de tape zit een folie bevestigd die je kunt uitvouwen. Deze tape is enorm geschikt voor het afpakken van vloeren, wanden en meubels. Met de folie kun je je hele wand, vloer of meubels bedekken.

Lees ook: De voordelen van je huis zelf schilderen
Lees ook: Zo onderhoud je het buitenschilderwerk het beste

Related Posts