Home Verlichting Dit zijn de voordelen van LED panelen

Dit zijn de voordelen van LED panelen

Door Joanne

LED verlichting heeft een hoop voordelen. Een LED lamp gaat onder andere heel lang mee en het is energiezuinig. Je kunt tot maar liefst 90% energie besparen ten opzichte van een normale lamp. Dit zie je meteen op een positieve manier terug op de energierekening. Daarnaast kun je heel eenvoudig zelf een LED lamp aansluiten of vervangen. Ook zijn er speciale LED panelen verkrijgbaar die ideaal zijn voor een grote opslag of een kantoor. In dit artikel zetten we alle voordelen van een LED paneel voor je op een rij.

Voordeel 1: Het past precies in een systeemplafond

Je kunt LED panelen kopen in een aantal standaard afmeting: 30×30, 30×60, 60×60 en 30×120. Deze maten zijn gekozen zodat het precies in een systeemplafond past. Vaak heeft een kantoorruimte of vergaderruimte al zo’n plafond, waardoor het heel eenvoudig te plaatsen is. Je kunt oude TL armaturen verwijderen en gewoon vervangen voor een LED paneel. Sluit het aan met een kroonsteen of een meegeleverde stekker.

Voordeel 2: LED panelen gaan lang mee

LED panelen gaan heel lang mee. Gemiddeld tot wel 40.000 branduren! Om je even een duidelijke vergelijking te geven: een TL armatuur gaat meestal maar 12.000 uur mee. Bovendien is een LED paneel minder gevoelig voor trillingen waardoor het ook minder snel kapot gaat. Als het dan toch de hoogste tijd is om het te vervangen, dan is het geen rocket science. De panelen zijn net zo eenvoudig te vervangen als aan te sluiten.

Voordeel 3: Een LED paneel knippert niet

Kun jij je ook zo irriteren aan een flikkerende TL lamp? Door het te vervangen voor een LED paneel is dit probleem zo opgelost. Er zijn namelijk LED panelen die 100% ‘flikkervrij’ zijn. Dat heeft een positief effect op de concentratie en gemoedstoestand van de mensen die onder het licht werken.

Voordeel 4: Je kunt er veel energie mee besparen

Net als bij gewone LED verlichting kun je ook met LED panelen een hoop energie besparen. Zeker als je het vergelijkt met het verbruik van een TL lamp. Het is dus een hele goede investering voor een bedrijf.

Voordeel 5: Het is heel eenvoudig schoon te maken

TL armaturen en de roosters hiervan zijn vrij lastig schoon te maken. Je kunt niet alle hoekjes bereiken met een simpele stofdoek of een plumeau. Bij een LED paneel is dit juist wel heel eenvoudig. Je hoeft er alleen maar met een vochtig doekje overheen te gaan.

Related Posts