Home Wonen Dit zijn de voordelen van een bungalow

Dit zijn de voordelen van een bungalow

Door Joanne

Overweeg je om een bungalow te kopen of er misschien zelfs één te laten bouwen? Dan is het vanzelfsprekend een goed idee om je in dit type huis te verdiepen. Vandaag bespreken wij alle voordelen van een bungalow. Dit zijn er misschien wel meer dan je in eerste instantie denkt!

Voordeel 1: Meer toegankelijkheid  

Een bungalow is een vrijstaand huis met enkel een beneden verdieping. Omdat het helemaal gelijkvloers is, is het dus heel toegankelijk. Je hoeft geen trappen meer op en af te lopen en iedere kamer is eenvoudig te bereiken. Dit is ideaal voor ouderen, mensen die slecht ter been zijn of mensen in een rolstoel. Natuurlijk kan een jong stel ook kiezen voor de gemakken van een gelijkvloerse woning.

Voordeel 2: Meer privacy

Bungalows worden vaak gebouwd op een groot stuk grond. Hierdoor heb je dus veel meer privacy dan in een standaard woning. Ook kun je genieten van de uitgebreide tuin, zonder dat er allemaal buren meekijken. Het is dus de perfecte plek om een zwembad in je tuin te laten aanleggen. Of ga voor een luxe terras met een loungeset of jacuzzi onder de overkapping.

Voordeel 3: Eenvoudig uit te breiden

Een bungalow is heel eenvoudig uit te breiden. Laat bijvoorbeeld een extra kamer toevoegen of kies voor een complete extra verdieping. Zo’n bungalow met een kamer op de tweede woonlaag wordt ook wel een semi bungalow genoemd.

Voordeel 4: Minder stookkosten

Als je in een bungalow woont, heb je over het algemeen minder stookkosten. Goede isolatie is hierbij wel noodzakelijk. Check bij het kopen van een woning daarom altijd wat huidige status is. Laat de dakisolatie, vloerisolatie of muurisolatie eventueel vervangen. Let daarnaast op de isolatiewaarde van het glas en de kozijnen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een moderne nul-op-de-meterwoning. Deze bungalowwoning is energieneutraal en heeft hele lage tot geen energiekosten.

Voordeel 5: Mogelijk om zelf te laten bouwen

Weet je na het lezen van al deze voordelen zeker dat je naar een bungalow wil verhuizen? Maar lijkt het onmogelijk om jouw ideale woning te vinden? Dan kun je het beste een bungalow laten bouwen. Op deze manier weet je zeker dat de woning aan al jouw wensen zal voldoen. Schakel voor de bouw een professioneel bouwbedrijf in dat alle zorgen uit handen neemt. Bij Bodavi kun je niet alleen terecht met een uitgebreid plan, maar ook met slechts een globaal idee.

Related Posts