Home Verlichting Dit zijn dé industriële lampen van 2022

Dit zijn dé industriële lampen van 2022

Door bouwsuper
Dit zijn dé industriële lampen van 2022

De industriële interieurstijl is een blijvertje. Sinds deze trend een aantal jaar geleden opdook, is het niet meer weg te denken en lijkt het alleen maar meer populair te worden. Deze robuuste, stoere look zien we natuurlijk ook terug in de wereld van de verlichting. Dit seizoen zijn de hanglampen helemaal hot en de exemplaren met een industrieel design zijn dus het spreekwoordelijke neusje van de zalm!

Eyecatcher

Weg dus met de spots en de plafonnières; een industriële hanglamp ‘it is’! Of een paar hanglampen die als een cluster bij elkaar hangen. Een industrieel interieur is geïnspireerd op de industrie van de vorige eeuw en deze stijl omvat ook diverse stoere, robuuste lampen. Industriële hanglampen zijn handig boven de eettafel en geven een extra touch boven een dressoir of sidetable. Dit type lamp is veelal gemaakt van ruwere, robuuste metalen, zoals RVS, aluminium of koper, in combinatie met hout, glas of zelfs leer. De kleuren zijn over het algemeen conform het materiaal: grijs, bruin, zwart en koper. De lampen hebben een grove, stoere look en zijn veelal zijn ze ook qua afmetingen net wat groter. Daarmee is zo’n lamp echt een statement in je interieur. Vooral boven de eettafel valt hij snel in het oog; een echte eyecatcher dus. Precies wat je nodig hebt voor een industrieel interieur.

Industriële hanglampen

Industriële hanglampen

Voor boven de eettafel is een houten balk of stok of een metalen buis met daaraan meerdere light bulbs of lampenkappen erg mooi en handig. Zo wordt de hele tafel, ook wanneer dit een groot model is, adequaat verlicht. Wat we dit seizoen eveneens erg veel zien is de bootlamp, met een metalen rooster eronder ter bescherming, ook wel ‘cage design’ genoemd. Minimalistische lampenkappen met betonlook zijn ook erg trendy en deze passen bij de betonlook afwerking die we veel terug zien in de meubels, zoals de kastdeurtjes en ladefronten. De glazen bollen of kappen in rookgrijs glas met daarin een ‘retro gloeilamp’ zien al enkele seizoenen terugkomen en dat is ook dit jaar weer het geval. Het zijn mooie hanglampen die in elk interieur passen en daarmee tijdloos en waardevast zijn.

Combineer met industriële meubels

Natuurlijk is het erg belangrijk om te bepalen waar je de industriële hanglamp zal ophangen en op welke hoogte dit het beste is. Zoals we zeiden is het boven de eettafel of het bureau een fijne, mooie lamp, maar industriële hanglampen zijn ook een mooie eyecatcher in een donkere hoek of om een dressoir of bijzettafel in de spotlights te zetten. Op elke plek is een andere hanghoogte te prefereren. Boven de eettafel is een afstand van zo’n 80 cm tussen het tafelblad en de lamp meestal ideaal. Boven een bijzettafel kan je zelf de gewenste hoogte bepalen en als algemene verlichting is 2 meter boven de vloer meestal het mooist en meest praktisch. Industriële hanglampen passen uiteraard prachtig bij eenzelfde interieur. Kies voor een robuuste eettafel en stoelen en een bijpassende salontafel en maak zo de perfecte combinatie. Jouw interieur look is dan helemaal compleet en interieurmagazine waardig!

Related Posts