Home Wonen Dit maakt zonnepanelen een interessante investering

Dit maakt zonnepanelen een interessante investering

Door bouwsuper
Dit maakt zonnepanelen een interessante investering

Waarom is een investering in zonnepanelen interessant? Zonnepanelen bieden enorm veel voordelen aan huiseigenaren en bedrijven. Je kunt zelf stroom opwekken en zelfs de niet gebruikte stroom terugleveren aan de energiemaatschappij. Zo bespaar je enorm veel kosten op de energierekening en dat is natuurlijk een groot voordeel. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom zonnepanelen een interessante investering is.

Energieprijzen door het dak

Je kunt er simpelweg niet omheen en je hoort en leest het overal. De energieprijzen gaan door het dak en door de wijzigingen in 2022 kan de energierekening per maand oplopen tot honderden euro’s. Je krijgt er misschien al hoofdpijn van als je daaraan denkt. Maar wanneer je de mogelijkheid hebt tot het plaatsen en installeren van zonnepanelen, hoeft het geen probleem te zijn. Ondanks dat zonnepanelen niets doen met de gasprijzen, kun je wel enorm besparen op de stroomkosten.

Stroom terugleveren

De opgewekte stroom die je niet gebruikt kun je terugleveren aan de energiemaatschappij en door de salderingsregeling kun je tot 31 december 2022 nog altijd 100% salderen. Echter komt hier vanaf 2023 verandering in wanneer de Nederlandse overheid de salderingsregeling gaat aanpassen. Maar dat is nu nog niet aan de orde. Nu kun je dus nog een heel jaar hiervan profiteren. Terwijl je ook de BTW kunt terugvorderen over de aanschaf van de zonnepanelen als je jezelf bij de Kamer van Koophandel en belastingdienst als ondernemer registreert.

zonnepanelen

Waarde van je huis stijgt

Door het plaatsen en installeren van zonnepanelen, stijgt ook de waarde van jouw huis. Ondanks dat die reflecterende panelen op het dak niet het mooiste gezicht oplevert, zijn toekomstige huiseigenaren op zoek naar milieuvriendelijk en duurzame woningen. Zonnepanelen zijn producten die natuurlijk groene stroom opwekken en dat is voor veel mensen belangrijk al dan niet cruciaal. Omdat de zonnepanelen reeds geïnstalleerd zijn hoeven de nieuwe eigenaren hier niet meer aan te denken, maar ze zijn ook bereid om dan iets meer te betalen voor de woning.

Milieubewust

We schreven het al even, maar door het plaatsen en installeren van zonnepanelen ben je milieubewust bezig. Steeds meer energiebedrijven zoeken naar methodes om groene stroom op te wekken, maar het oneindig blijven bouwen van windmolens en windmolenparken is geen optie meer. De stroom die door zonnepanelen wordt opgewekt en aan hen wordt teruggeleverd, bieden hen de kans om toch groene stroom te leveren en aan de hoge vraag te kunnen voldoen.

Investeren en subsidies ontvangen

Wat als een nadeel wordt gezien is dat de gigantische investering in zonnepanelen niet direct wordt terugverdient, maar je hebt er op de langere termijn zeker profijt van. Daarnaast kun je vaak gunstige leningen afsluiten om zonnepanelen te laten plaatsen en installeren en er zijn zelfs gemeenten die het installeren van zonnepanelen aanmoedigen. Dit doen zij door subsidies beschikbaar te stellen. Zo kun je dus flink besparen op de prijs van zonnepanelen en je huis toch verduurzamen. En vergeet natuurlijk niet om jezelf als ondernemer te registreren en de BTW over de aangeschafte zonnepanelen bij de belastingdienst terug te vorderen. Wees je er dan wel van bewust dat je zonnepanelen laat leveren en plaatsen door een erkende installateur.

Related Posts