Home Gereedschap Dit gereedschap moet je altijd in huis hebben

Dit gereedschap moet je altijd in huis hebben

Door Judith

Er is heel erg veel gereedschap, in alle vormen en maten. Maar sommige dingen zijn vooral handig voor specialisten, terwijl andere dingen meer ‘basic’ zijn. Er zijn gereedschappen waar je waarschijnlijk jarenlang niets mee doet en andere gereedschappen die je op de gekste momenten nodig hebt. Dít gereedschap moet je sowieso in huis hebben. 

1. Schroevendraaiers

Schroevendraaiers heb je natuurlijk nodig om te schroeven. Maar je gebruikt ze voor nog veel meer dingen! Zo kan een schroevendraaier heel handig zijn als je iets smals open wilt wrikken. Schroevendraaiers met magnetische punt kun je ook gebruiken om gevallen schroefjes, spijkers of naalden op te vissen uit lastige plekken.

2. Accuboor of kleine schroefmachine

Wil je een schilderij ophangen? Of moet je even een schroef in hout draaien? Dan is een accuboor eigenlijk onmisbaar. Met een accuboor kun je gemakkelijk gaten boren en schroeven indraaien. Maar vind je een accuboor toch te groot of te onhandig, dan is een kleine schroefmachine ook heel praktisch. Groter elektrisch gereedschap kun je ook huren als je het niet zo vaak gebruikt.

3. Klauwhamer

Een klauwhamer is altijd praktisch om in huis te hebben. De voorkant van de hamer wordt gebruikt om mee te timmeren. De achterkant van de klauwhamer loopt uit in de ‘klauw’, waarmee je bijvoorbeeld spijkers los kunt trekken. Ideaal dus voor allerlei klussen. 

4. Tangenset

Tangen zijn erg handig voor allerlei klussen. Of je nu een moer of bout vast moet klemmen, een stuk metaal doorknippen of een elektrische draad strippen, een tang is altijd praktisch. Je gebruikt ze waarschijnlijk niet elke dag, maar ze zijn toch echt een must om in huis te hebben voor allerhande kleine klussen. Dit zijn tips om te zien welke tang je waarvoor nodig hebt.

5. Schuurpapier

Schuurpapier is noodzakelijk als je iets wilt schilderen. Maar het kan ook praktisch zijn voor andere dingen. Bijvoorbeeld om verfspatten weg te schuren, voorwerpen grondig schoon te maken of roest af te schuren. Bovendien is schuurpapier over het algemeen heel klein verpakt dus het neemt ook weinig ruimte in.

6. Waterpas

Wil jij graag dat schilderijtjes echt netjes recht hangen? En doe je ook graag andere kleine klusjes? Dan is een waterpas een must-have. Met behulp van een waterpas kun je gemakkelijk checken of dingen ook echt recht zijn. Dat is een stuk gemakkelijk dan alleen gebruikmaken van je ‘timmermansoog’. 

7. Rolmaat / duimstok / meetlint

Als iemand aan jou vraagt welke afmetingen je tafel heeft, weet je dat dan uit je hoofd? Of de breedte van je kast? Het is altijd handig om iets in huis te hebben waarmee je kunt meten. Een rolmaat is het handigst, omdat die ook lekker compact is. Maar ook een duimstok (uitschuifbare liniaal) of een meetlint kan in de gereedschapskist.

8. All-round zaag

Misschien heb je geen zin om een grote houtzaag te kopen, of heb je geen ruimte voor veel gereedschap. Daarom kies je in de basis voor een kleine All-round zaag. Met deze zaag kun je kleine stukken metaal zagen, maar hij is ook geschikt voor hout. Zo’n kleine zaag heeft meestal verwisselbare zaagbladen, zodat je met een heel klein setje heel lang kunt doen.

Je hebt op de gekste momenten gereedschap nodig. Meestal bedenk je klussen ook op momenten dat de winkel dicht is en je buren er niet zijn. Bovendien, je wilt toch niet altijd het gereedschap van anderen moeten lenen? Daarom stel je zelf een basis gereedschapskoffer samen met alle basis benodigdheden. Zo heb je altijd alles bij de hand wat je nodig hebt om kleine klussen zelf op te lossen.

Related Posts