Home Wonen Deze zaken moet je geregeld hebben voordat je gaat verhuizen

Deze zaken moet je geregeld hebben voordat je gaat verhuizen

Door bouwsuper
Deze zaken moet je geregeld hebben voordat je gaat verhuizen

Een verhuizing brengt een hoop stress met zich mee. Je moet je spullen gaan inpakken, wellicht nog klussen in het nieuwe huis en er moet een hoop geregeld worden op papier. Er zijn een aantal dingen die je pas na de verhuizing kunt doen, maar ook een hoop kun je al even ervoor doen. Dat scheelt je een hoop gedoe en stress tijdens de verhuizing zelf, dus wellicht kun je hier alvast mee aan de slag.

Verzekeringen afsluiten of aanpassen

Bij een nieuwe woning komen nieuwe verzekeringen kijken. Denk hierbij aan een inboedelverzekering. Het is een goed moment om te kijken tot welke je waarde wilt verzekeren en of je inboedel qua waarde gestegen is de afgelopen jaren. Ook moet je een opstalverzekering opnieuw afsluiten, zodat je huis verzekerd is bij elke vorm van schade. Zo hoef je je na een brand of heftige storm geen zorgen te maken om de kosten. Tot slot zou je nog kunnen overwegen een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, mocht je deze nog niet hebben.

Verzekeringen afsluiten of aanpassen

Je contracten overzetten

De kans is vrij groot dat je deze klusjes uitstelt, maar er zijn een aantal contracten die je zal moeten overzetten. Verzamel dus alle contracten en abonnementen en plan er een middag voor in om alles te regelen. Bedenk je of je deze per stuk nog nodig hebt of dat je best zonder zou kunnen leven. Dat levert je ook nog eens een maandelijkse besparing op! Zet je gas-, water- en lichtcontracten over en kijk of je alvast een nieuw internetabonnement kunt afsluiten. Vaak duurt dit nog een aantal dagen voordat het volledig werkt, dus is het fijn als je dit vooraf regelt.

Inschrijven in nieuwe gemeente

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om je direct in te schrijven bij je nieuwe gemeente. Een adreswijziging via deze instantie zorgt er vaak direct voor dat andere organisaties zoals je zorgverzekeraar ook op de hoogte zijn. Ook zal je een nieuwe huisarts, tandarts en andere specialisten moeten zoeken waarbij je je moet inschrijven. Soms hoeft dit niet als je in dezelfde regio blijft wonen, maar is het voor jezelf wel fijn om niet te ver te moeten reizen.

Related Posts