Home Gereedschap Decoupeerzaag kopen? Bekijk deze tips voor je aankoop

Decoupeerzaag kopen? Bekijk deze tips voor je aankoop

Door bouwsuper

De decoupeerzaag is een gebruiksvriendelijke zaag die door veel doe-het-zelvers gebruikt wordt. De zaag wordt vooral ingezet voor de wat fijnere klussen, maar kan bij vele verschillende projecten in en rondom huis gebruikt worden. Lees je bijvoorbeeld ons artikel over het zelf maken van een hondenhok, dan zie je dat je een goede decoupeerzaag voor nodig hebt voor dit project. Wil jij een nieuwe decoupeerzaag aanschaffen, bijvoorbeeld omdat je oude zaag aan vervanging toe is? Gebruik dan de tips op deze pagina om de beste aankoop te doen.

Check of de zaag een pendelinrichting heeft

De beste elektrische decoupeerzagen hebben een pendelinrichting. Deze functie zorgt ervoor dat het zaagje van de decoupeerzaag niet alleen op en neer kan bewegen, maar ook van voren naar achteren beweegt. Door de extra beweging van de zaag, gaat een decoupeerzaag met pendelinrichting veel gemakkelijker door het materiaal heen. Hierdoor zaag je veel sneller en gemakkelijker met een decoupeerzaag met pendelinrichting.

Neem een decoupeerzaag met variabele zaagsnelheid

In bijna iedere productomschrijving van een decoupeerzaag lees je een getal met de term ‘s/min’ erachter. Deze term staat voor slagen per minuut en geeft de zaagsnelheid van het apparaat aan, ofwel het aantal slagen die de decoupeerzaag per minuut kan maken. Welke zaagsnelheid jouw decoupeerzaag nodig heeft, is afhankelijk van het materiaal dat je wil zagen. Wil je meerdere soorten materialen zagen? Neem dan een decoupeerzaag met variabele zaagsnelheid of neem een zaag met meerdere standen, zodat je de zaagsnelheid van het apparaat aan kan passen.

Koop meerdere soorten zagen bij de decoupeerzaag

Welke zaag je nodig hebt om goed te kunnen werken met jouw decoupeerzaag, is afhankelijk van het materiaal dat je wil zagen. Zachter materiaal zaag je met een grovere zaag, terwijl je voor harde materialen een fijner zaagje gebruikt. Door meerdere soorten zagen aan te schaffen bij decoupeerzaag kopen, weet je zeker dat je jouw zaag voor alle materialen kunt gebruiken. Je kunt ook checken welke zaagjes er standaard bij de decoupeerzaag geleverd worden, zodat je eventueel geen aanvullende aankopen hoeft te doen.

Fijner werken? Neem een zaag met stofblazer

Wil je extra investeren in een decoupeerzaag die extra fijn werkt? Neem dan een decoupeerzaag met stofblazer: een handig extraatje die ervoor zorgt dat het werkoppervlak schoon blijft tijdens het zagen. Dit maakt het zagen veel gemakkelijker, aangezien je door het weggeblazen stof veel beter kunt zien wat je aan het doen bent. De nog luxere variant van de stofblazer is de stofafzuiger, die ervoor zorgt dat het vrijgekomen stof in een stofzak wordt opgevangen. Vind je het belangrijk om zo prettig mogelijk te kunnen werken, dan investeer je in een zaag met deze handige functie.

Kies voor een zaag met goede accu

Je hebt decoupeerzagen met draad en je hebt zagen met een accu. Wij raden je aan om je geld in een decoupeerzaag met accu te steken, zodat je niet aan die vervelende draad vast zit tijdens het werken. Check wel even de kwaliteit van de accu die je bij de zaag krijgt, zodat je een zaag koopt met een accu die je voldoende werktijd biedt. Steeds de accu op moeten laden tijdens het werken, is op de lange termijn namelijk erg storend.

Extra tip voor decoupeerzaag kopen: vergelijk zagen met elkaar

Je voelt je misschien meteen aangetrokken tot een bepaalde decoupeerzaag van een bepaald merk, maar wij adviseren je om decoupeerzagen altijd met elkaar te vergelijken voor je een aankoop gaat doen. Door zagen met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je de beste zaag vindt en bovendien de beste prijs betaalt voor deze zaag. Vergelijk je zagen niet met elkaar en koop je zomaar de eerste zaag die je ziet, dan ben je in feite een dief van je eigen portemonnee.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.