Home Klustips De voordelen van je huis zelf schilderen

De voordelen van je huis zelf schilderen

Door bouwsuper
De voordelen van je huis zelf schilderen

Veel mensen doen het of willen het gaan doen; zelf het huis schilderen. Schilderen is populair, voor velen is het een leuke bezigheid en door het zelf te doen bespaar je ook nog eens op de kosten. Wil je ook gaan beginnen met schilderen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Vraag ervaren klussers om tips en zorg dat je het juiste schildergereedschap in huis hebt. Hieronder bespreken we de voordelen van je huis zelf schilderen.

De voordelen

Schilderen kan uitbesteed worden, maar ook makkelijk zelf gedaan worden mits je weet hoe het moet. Heb je ervaring, ben je handig en heb je voldoende tijd? Pak die kwast en begin met schilderen. Laten we beginnen met het eerste voordeel: kostenbesparing. Als je ervoor kiest om zelf te gaan schilderen, hoef je geen professionele schilder in te huren. Je bespaart op personeel- of bedrijfskosten. Het inhuren van een schilder is zeker niet goedkoop. Heeft de schilder een erkenning, certificering of specialisme, dan kunnen de kosten zelfs nog hoger oplopen.

Daarnaast heb je de vrijheid om te schilderen wanneer je wilt en hoef je je dus niet te houden aan de werktijden van een ingehuurde vakman. Je maakt je eigen planning en kan je je ook in het weekend uitleven. Schilderwerk brengt in de meeste gevallen altijd wat overlast. Je hebt voor een bepaalde tijd een onbekende in je huis en je moet je daardoor hoe dan ook aanpassen.

Kan je het toch niet helemaal alleen? Roep dan de hulp in van vrienden of familie. Veel mensen hebben ervaring met schilderen dus hulp komt altijd van pas. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om samen met vrienden of familieleden te schilderen. Tussen het klussen door kan je bijpraten over van alles en nog wat.

Bereid je goed voor

Bereid je goed voor

Schilderen begint bij een goede voorbereiding. Het maakt niet uit of het je eerste schilderwerk wordt of dat je al heel wat muren hebt geschilderd: een goede voorbereiding is belangrijk. Pak er een notitieboekje bij en maak een planning. Schrijf ook alle schilderbenodigdheden op die je nodig hebt. Laat de notitieboekjes bedrukken met een foto of tekst zodat je alles op een originele manier kan opschrijven. Kwasten, rollers, voorstrijk en tape moet je binnen handbereik hebben. Ook een rolmaat helpt je bij het schilderen als je bijvoorbeeld een lambrisering wilt schilderen en daarvan de hoogte wilt bepalen. Ook rolmaten bedrukken is mogelijk als je vrienden of familieleden wilt bedanken voor hun hulp. Voorzie de rolmaat van een persoonlijke naam zodat jij een uniek cadeau weggeeft.

Related Posts