Home Ruimte De voor- en nadelen van TL lampen

De voor- en nadelen van TL lampen

Door bouwsuper
voor en nadelen tl verlichting

Misschien ben je op zoek naar nieuwe verlichting op kantoor. Of misschien wil je wel effectief verlichten boven de werkbanken in de keuken. TL verlichting wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. TL verlichting brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Een overzicht waar je al deze voor- en nadelen terug kunt lezen, vind je hier!

1: Voordeel: Een lange levensduur

TL lampen hebben een ongelooflijk lange levensduur. Het grote voordeel is dan ook dat ze, na aanschaf, bijna nooit vervangen hoeven te worden! Is de TL lamp aan vervanging toe, dan begint de lamp wat te knipperen. Ongelooflijk onaangenaam, dus de lamp zal dan ook snel vervangen moeten worden. Wanneer je kiest voor TL LED verlichting, kun je uitgaan van een nog langere levensduur. Een TL LED buis gaat namelijk tot wel 30 jaar mee. De eenmalige aanschafkosten zijn wat hoger, maar je kan er dan ook veel langer gebruik van maken.

2: Nadeel: TL verlichting is niet overal de beste keuze

TL lampen zijn geschikt voor een beperkt aantal doeleinden. Zo zijn TL lampen bijvoorbeeld minder geschikt voor de verlichting in de tuin. Hier kun je beter gebruik maken van solar verlichting. Niet alleen is dit een stuk goedkoper, maar het verlicht net zo goed als gewone lampen en is daarbij ook nog eens erg duurzaam.

3: Nadeel: De TL lampen worden niet altijd als aangenaam ervaren

Nu is TL verlichting natuurlijk ongelooflijk makkelijk als hoofdverlichting op kantoor. Maar de TL lampen worden niet door iedereen als aangenaam ervaren. Wil je toch gebruik maken van TL verlichting? Ga dan op zoek naar specifieke lampen die toch zorgen voor een aangename sfeer en een gezonde werkomgeving op kantoor. TL LED verlichting biedt hier een oplossing: bij de LED lampen kun je in veel gevallen de kleuren en het warmteniveau naar eigen hand zetten. Zo kun je voor iedereen een aangename sfeer creëren.

4: Voordeel: TL LED verlichting is duurzaam

TL buizen met LED verlichting zijn ongelooflijk duurzaam. Naast het feit dat ze zo’n 30 jaar meegaan, besparen ze je ook nog zo’n 50% op de energierekening. Het installeren van TL LED verlichting op kantoor bijvoorbeeld, draagt bij aan een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar ook in en rondom huis kan TL verlichting een flinke besparing opleveren.

5: Nadeel: TL LED verlichting is duurder

Zoals eerder al aangegeven is de aanschaf van een TL LED lamp wat duurder dan een ‘normale’ lamp of een standaard TL buis. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel; en in dit geval is dat het feit dat de TL LED buis wel veel langer meegaat.

Related Posts