Home RuimteTuin De trampoline ingraven; zo doe je dat!

De trampoline ingraven; zo doe je dat!

Door Marieke
Trampoline ingraven ; zo doe je dat!

Trampolinespringen is gezond; zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het is niet voor niets dat de trampoline in veel achtertuinen is te vinden. In dit artikel zetten we de gezondheidsvoordelen voor je op een rij, zowel voor volwassenen als voor kinderen. We geven je informatie waar je op moet letten bij de aanschaf van een trampoline. Wil je een trampoline ingraven? Onderaan dit artikel geven wij een stappenplan hoe je dat moet doen.

Trampolinespringen; een fantastische work-out

Sport en beweging zijn essentiële onderdelen van gezond opgroeien. Een trampoline in de achtertuin is daarom fantastisch! Regelmatig de trampoline betreden en een heerlijk poosje springen zorgt voor een heel aantal gezondheidsvoordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Gezondheidsvoordelen voor kinderen

 • Het verhoogt het concentratievermogen
 • Kinderen kunnen door middel van trampolinespringen hun energie kwijt
 • Springen is goed voor de motoriek, de coördinatie en ze leren hun evenwicht bewaren
 • Trampolinespringen is minder belastend voor gewrichten dan andere sporten, daardoor is de kans op blessures minder groot
 • Vermindert stress
 • Het verbetert de conditie
 • En last but not least: het is toch heerlijk als kinderen lekker actief buiten bezig zijn!

De gezondheidsvoordelen voor volwassenen

 • Het versterkt de bekkenbodemspieren
 • Het versterkt ook de andere spieren
 • Vergroot de capaciteit van ademhalen
 • Springen vermindert de kans op hart- en vaatziekten
 • Minder belastend voor de gewrichten dan andere sporten en daardoor heb je minder kans op blessures
 • Het is goed voor de coördinatie, lichaamshouding, concentratie en reactievermogen
 • Verhoogt energieniveau en uithoudingsvermogen.
 • Bovendien kan het zorgen voor gewichtsverlies.

Je wordt er blij van!

En wat het allerleukste is, door de aanmaak van endorfine word je vrolijker en zul jij je lekkerder in je vel voelen. Wat wil je nog meer! Wil je een trampoline aanschaffen? Lees dan verder, dan vertellen wij je alles wat je moet weten, omdat je bij de aanschaf van een trampoline wel het beste kunt kiezen voor een veilige trampoline!

Een trampoline kopen; hier let je op!

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Het is belangrijk om te kiezen voor een veilige en kwalitatief goede trampoline! Je kunt beter kiezen voor een trampoline die qua aanschafprijs iets hoger ligt, maar waarvan je zeker weet je dat je een betrouwbare en veilige trampoline hebt, die gemaakt is van kwalitatief hoogwaardige materialen. Wees jezelf ervan verzekerd dat de trampoline van jouw keuze voldoet aan alle veiligheidseisen en veiligheidsvoorwaarden. Een trampoline van hoogwaardige kwaliteit heeft nog een aantal voordelen:

 • De trampoline gaat veel langer mee
 • Een trampoline van kwaliteit springt veel fijner
 • Je hoeft minder vaak onderdelen te vervangen
 • En het allerbelangrijkste; hij is veiliger en betrouwbaar

Draaggewicht, formaat en vorm

Daarnaast is het belangrijk dat je een trampoline koopt die goed bij je gezin past. Heb je nog jonge kinderen en wil je er zelf niet op gaan springen? Dan kun je kiezen voor een kleiner formaat met een lager draaggewicht. Wil je er met meerderen op kunnen springen, of gaan er ook volwassenen op springen? Koop dan een trampoline die hiervoor geschikt is.

Daarnaast is het ook belangrijk om een trampoline te kiezen die past in je tuin. Het zou zonde zijn als je een trampoline in de tuin hebt, maar je er dan achterkomt dat deze qua afmetingen helemaal niet past. Bedenk voordat je de trampoline koopt waar je deze wilt hebben in je tuin en of je het beste een ronde of een rechthoekige trampoline kunt aanschaffen. Een rechthoekige trampoline kost relatief minder ruimte en wellicht kun je dan een net wat groter formaat aanschaffen met net wat meer springcomfort.

Een losstaande of inground trampoline

Vervolgens kun je nog kiezen of je een losstaande of een inground trampoline wilt. Een inground trampoline moet in de grond worden gegraven. Het voordeel hiervan is dat je geen veiligheidsnet nodig hebt, deze heb je bij een losstaande trampoline wel nodig. Een ander voordeel is dat een inground trampoline een wordt met je tuin, het ziet er iets fraaier en netter uit dan een losstaande trampoline. Daarnaast is het instapniveau ook lager dan bij een losstaande trampoline, kinderen kunnen dus makkelijker in en uit de trampoline stappen.

Het nadeel van een inground trampoline is dat je eerst een kuil moet graven. De grond uit de kuil moet vervolgens afgevoerd worden. Dit brengt extra kosten en moeite met zich mee. En mocht je later de trampoline weer weg willen doen, dat moet het gat weer gevuld worden en de tuin weer mooi gemaakt worden. Een ingraaftrampoline kun je na plaatsing ook niet meer verplaatsen. En het laatste punt, een inground trampoline slijt ietsje sneller dan een losstaande.

Samengevat

Of je nu voor een losstaande of een ingraaftrampoline kiest, beide trampolines zijn veilig en betrouwbaar, zolang jij maar voor een trampoline kiest die volgens de hoogste kwaliteitseisen zijn gemaakt.

Lees ook: Zelf een zandbak maken; zo doe je dat!

Trampoline ingraven heeft voordelen en nadelen ten opzichte van een losstaande trampoline

Een trampoline ingraven; zo doe je dat!

Het ingraven van een trampoline kost even tijd. Meer tijd als dat je een losstaande trampoline zou kiezen. Als je dit stappenplan volgt, dan is het ingraven van een trampoline niet zo heel moeilijk.

Stap 1

Met behulp van een meetlint markeer je de plek waar je de trampoline wilt hebben. Houd je hierbij aan de maten die vermeld staan in de handleiding. Het is van belang dat je het afmeten heel nauwkeurig te werk gaat. Als het gat eenmaal is gegraven en de trampoline is geplaatst, dan kun je het niet meer verplaatsen.

Stap 2

Als je zeker weet dat je de plek goed hebt afgemeten, en als je zeker weet dat je de trampoline op die plek wilt hebben, dan kun je een schop pakken en beginnen met graven.

Stap 3

Tijdens het graven houd je je aan de afmetingen die staan vermeld in de handleiding. Het gat dient in komvorm gegraven te worden.

Stap 4

Onder de trampoline onkruid groeien en dat wil je natuurlijk niet. Om onkruid tegen te gaan kun je worteldoek aanbrengen in het gat. Dat kun je bij een bouwmarkt of tuincentrum kopen.

Stap 5

Plaats nu de trampoline in het gat. Wees jezelf ervan verzekerd dat de trampoline geheel volgens de handleiding is bevestigd en dat de trampoline veilig en betrouwbaar is. Ben je klaar? Springen maar.

Lees ook: Lekker buiten spelen

Related Posts