Home Klustips De redders in nood tijdens hoge klussen in huis

De redders in nood tijdens hoge klussen in huis

Door bouwsuper

Staat er een flinke verbouwing op de planning of ga je een ruimte eens goed onder handen nemen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Door alle benodigde items vooraf in huis te hebben kun je gemakkelijk en vlot aan een stuk doorwerken. Toch kom je wel eens in zo’n situatie terecht waarop je denkt “goh, hier had ik nou dus echt niet aan gedacht”. Net niet bij die nieuwe lamp komen bijvoorbeeld, of die kramp in je armen omdat je continu boven je macht moet werken. In de hoogte werken wordt een stuk gemakkelijker wanneer je gebruik maakt van handige hulpmiddelen. Nu hebben we allemaal wel een kleine trap of ladder in de woning, maar deze redders in nood gaan net een stapje verder. Deze handige bouw items zijn speciaal voor de hoge klussen in huis.

1. De kamersteiger

Je hebt hem niet zomaar nodig, de kamersteiger. Toch kan het zomaar eens zijn dat er een klus geklaard moet worden waar je toch net wat meer voor nodig hebt dan alleen een ladder. Een plafond verven gaat bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker wanneer je niet iedere keer af hoeft te stappen om een stukje op te schuiven. Maar ook andere klussen als behangen en plamuren worden ineens een stuk gemakkelijker. Kamersteigers zijn ideaal voor de wat kleinere projecten. Je kunt ze gemakkelijk en soepel binnen huis manoeuvreren en kan er alle kanten mee op.

2. De telescopische ladder

Wat de telescopische ladder nu beter maakt dan de standaard enkele ladder? Wat als je het plafond boven de trap aan moet pakken. Hoe zorg je ervoor dat je zowel de hoogte in kan, als dat je stabiel op de ongelijke ondergrond blijft staan? Juist, de telescopische ladder. Het antislipprofiel zorgt ervoor dat je comfortabel kan blijven staan terwijl de uitgebogen bomen je stabiliteit verzekeren. Kun je gewoon veilig in de hoogte werken.

3. De rolsteiger

Staat er een flinke klus te wachten en moet je regelmatig gemakkelijk de hoogte in kunnen? Dan komt een rolsteiger tot de redding. Een rolsteiger is niets meer en niets minder dan een steiger, maar dan op wielen. Dit zorgt ervoor dat je het een stuk gemakkelijker kunt verplaatsen. De werkhoogte is handmatig in te stellen tot de hoogte die jij moet bereiken. Ideaal voor werk aan het dak, de bovenverdieping of andere zaken aan de buitenkant van de woning.

Related Posts