Home Wonen De mooiste hangplanten voor binnen

De mooiste hangplanten voor binnen

Door Marieke
De mooiste hangplanten voor binnen

Planten fleuren niet alleen je tuin op, maar ook je huis. Planten voegen kleur en sfeer toe in je huis en in je tuin. Om meer ruimte te besparen kun je ook hangplanten toevoegen in huis en in tuin. Hangende planten zijn mooi en is vandaag de dag heel hip. Hangplanten hebben een akoestische werking en dat kan ook heel handig zijn. Maar welke planten zijn geschikt om op te hangen? In dit artikel laten wij je de mooiste hangplanten voor binnen zien.  

Rhipsalis

De Rhipsalis wordt ook wel rotskoraal of koraalcactus genoemd. De bladeren zijn erg lang en daardoor erg geschikt als hangplant. Deze plant is in veel verschillende soorten verkrijgbaar, de bladeren kunnen variëren van dun en breed, van lang, krullend en rond. Deze plant doet het ook ontzettend goed wanneer er wat minder licht voorhanden is. Bovendien heeft de Rhipsalis slechts een paar druppels water nodig, en daarmee is deze plant heel makkelijk voor iedereen nogal eens vergeet een plantje water te geven.

De Rhipsalis is een van de prachtigste hangplanten met mooie bladeren

Hedera

De Hedera is misschien wel de meest bekende hangplant en wordt ook wel klimop genoemd. Het voordeel van deze plant is dat hij ontzettend snel groeit, dus je ziet al snel resultaat. Bovendien is de plant heel makkelijk in de verzorging. De klimop doet het ’t beste op een plekje in de schaduw, ook is het van belang dat de grond altijd wat vochtig is. Een Hedera past binnen elk type interieur.

De Hedera is niet alleen geschikt voor binnen, ook buiten doet de plant het prima. Klimop kun je bijvoorbeeld tegen een schutting plaatsen als klimplant.  

Hangplanten: Een Hedera is een snelgroeiende plant, prima geschikt als hangplant.

Senecio Rowleyanus

Een andere naam voor deze plant is erwtenplant. In het Engels heeft deze plant String of Pearls en dat is ook niet voor niets. Het klinkt zelfs veel vriendelijker dan erwtenplant, hoewel de naam erwtenplant natuurlijk ook heel goed passend is. De kleine bolletjes lijken inderdaad op erwtjes en daarmee een bijzondere verschijning in elk interieur als je het ons vraagt.  

De Senecio Rowleyanus is makkelijk in de verzorging. Hij hangt graag naar het licht, maar de volle zon vindt hij dan weer niet zo fijn. In de zomer heeft hij wel wat water nodig, in de winter kan hij ook een tijdje zonder water.

Deze plant is een van de bijzonderste hangplanten en wordt ook wel de erwtenplant genoemd.

Scindapsus Pictus

De Scindapsus Pictus kenmerkt zich door het zilvergrijze motiefje op het blad, en dat maakt de plant ontzettend mooi. Daarnaast heeft deze plant ook nog eens een zuiverende functie, het zuivert de lucht in je woonkamer. De Scindapsus vindt een plek met veel licht het fijnst, maar hangt liever niet in het zonlicht. Verder vindt deze plant het fijn dat zijn grond vochtig is.

Lees ook: 6x luchtzuiverende kamerplanten

De Scindapsus Pictus is een graag geziene hangplant in elke woonkamer.

Epiphyllum Anguliger

Epiphyllum Anguliger wordt ook wel een zaagcactus genoemd, en als je naar de bladeren kijkt, dan weet je waarom. De prachtige bladeren hebben wel wat weg van een zaag. Door de aparte vorm heb je meteen een echte eyecatcher in huis. Als je goed voor de zaagcactus zorgt dan kunnen er prachtige bloemen uit komen. Let echter wel op dat je de plant niet te veel water geeft, dan krijg je lange sprieten zonder blad, en dat is natuurlijk niet waarom jij deze plant in je huis hebt hangen.

De Epiphyllum Anguliger wordt ook wel de zaagcactus genoemd. Een van de mooiste hangplanten met prachtige witte bladeren.

De lipstickplant

Veel hangplanten, maar ook andere planten, danken hun naam aan de vorm van het blad of van de bloemen. Zo ook bij de lipstickplant. Kijk naar de bloemen en je weet waar deze plant zijn naam aan dankt; aan de rode bloemen die aan de hangplant groeien. Dat geeft deze plant ook behoorlijk wat kleur en kan een rijke toevoeging zijn aan je woonkamer. Er zijn ook varianten te koop met bijvoorbeeld witte bloemetjes. De lipstickplant heeft niet veel water nodig en doet het ook prima in de schaduw.

De Lipstickplant dankt zijn naam aan de rode bloemen en doet het prima als hangplant.

Lees ook: 5x planten in de keuken

Related Posts